Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

VOKALNA SKUPINA ŠTIMA

Jugozahodno v občini Vransko se nahaja majhna vas z velikim srcem. To so Limovce. Se sprašujete, zakaj? Lahko bi rekli, da je v vsaki hiši doma nekdo, ki se ukvarja z glasbo – ali poje, igra ali pa kar oboje. Zaradi tega je že dolgo let tlela želja, da bi Limovčani (kot si pravimo sami) ustanovili vaški pevski zbor. Jeziček na tehtnici je doprinesla lanskoletna poroka Anžeta Fermeta, ki je v našo vas priženil profesorico glasbe Jasno Ferme (roj. Kapun) iz Zidanega Mosta, in tako se je naša želja končno uresničila. Nastal je moški vokalni septet, ki povezuje tri sosedske hiše, ki so si med sabo tudi v sorodu s skupnim priimkom Ferme. Želeli smo začeti v ožjem sorodstvenem krogu, saj sorodni glasovi najlepše zazvenijo v skupni pesmi. Samo po višini glasu smo se morali razporediti ter si nadeti ime. Ker pri nas skoraj vedno vse dobro štima, smo si nadeli ime ŠTIMA. Vokalno skupino sestavlja šest bratov, pet mrzlih bratrancev, trije bratranci, dva strica, dva mrzla strica in dva očeta. V skupini prepevajo: Anže Ferme (1. tenor), Gotard in Stanko Ferme (2. tenor), Rok in Kristijan Ferme (1. bas), Mitja in Miha Ferme (2. bas). Da pa vse teče kot po maslu in so naše note pravilno zapete, poskrbi Jasna Ferme.
Naši uradni začetki segajo v oktober 2018. Od takrat pridno vadimo in širimo svoj pevski repertoar, ki že vsebuje ljudske pesmi, umetne slovenske pesmi, pogrebne pesmi in priložnostne pesmi (božične, napitnice, ljubezenske …). Naša želja je nastopati v domačem kraju, v naši občini in izven nje. Zdaj se intenzivno pripravljamo na medobčinsko pevsko revijo, ki bo 11., 12. maja na Taboru. Ob kakršni koli priložnosti (poroka, pogreb ali rojstnodnevno presenečenje) lahko vzpostavite stik z nami preko tel. 031 461 953 ali elektronskega naslova
jasna.claire@gmail.com (umetniška vodja Jasna Ferme) ali elektronski naslov livra.drustvo@gmail.com, ker smo prijavljeni pod okriljem Kulturnega društva Livra Vransko.

Jasna Ferme, mag. prof.

Oglejte si tudi