Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Tekmovali s starimi brizgalnami

PGD Braslovče je v soboto, 3. avgusta, organiziralo 8. tekmovanje s starimi ročnimi in motornimi brizgalnami, ki je bilo hkrati predzadnje v letošnji ligi Savinjsko-Šaleške regije.

Nastopilo je 11 ekip, najstarejša brizgalna je bila ročna brizgalna letnik 1886, najmlajša motorna letnik 1929. Pri tekmovanju se točkuje starost in avtentičnost brizgaln, originalnost tekmovalnega orodja, starost in izvirnost osebne opreme tekmovalcev ter hitrost zbijanja tarče. Brizgalna mora biti stara 50 in več let.

Pri motornih brizgalnah je pri moških zmagala ekipa PGD Topolšica pred Paško vasjo in Kapla-Pondor, pri ženskah ekipa PGD Topolšica pred ekipo Kapla-Pondor. Pri moških z ročnimi brizgalnami je največ znanja in hitrosti prikazala ekipa Požarne brambe Vransko, ki je nastopila z ročno brizgalno iz leta 1886, druga je bila ekipa PGD Braslovče, tretja Letuš; pri ženskah z ročnimi brizgalnami je nastopila samo ena ekipa, in sicer iz PGD Braslovče.                                                       

Pokale sta ob koncu tekmovanja podelila predsednik in poveljnik PGD Braslovče Primož Urbas in Danijel Pantner. Zbrane  je  nagovoril tudi braslovški župan Tomaž Žohar. Zadnja tekma bo v nedeljo, 18. avgusta, na Vranskem.

     
T. Tavčar                                                                                                

 

 

Oglejte si tudi