Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Novo vozilo za nujno medicinsko pomoč

Pred Zdravstvenim domom dr. Jožeta Potrate Žalec je bila v ponedeljek, 22. oktobra, krajša slovesnost ob primopredaji novega vozila »SUV« za urgentnega zdravnika. Zbrane sta uvodoma pozdravila Nataša Gaber Sivka, vodja urada za negospodarske javne službe, in direktorica JZ ZD dr. Jožeta Potrate Žalec dr. Hana Šuster Erjavec.

Kot sta poudarili, je nakup novega vozila za urgentnega zdravnika, za uporabo v nujni medicinski pomoči, saj je obstoječe rezervno vozilo dotrajano in potrebno zamenjave. Trenutno prvo vozilo ne izpolnjuje vseh standardov, določenih s Pravilnikom o dispečerski službi, rezervno pa ni več primerno za urgentno dejavnost. Prav tako pa se iz leta v leto povečuje tudi obseg dispečerske dejavnosti.

Vrednost vozila je 29.290 evrov, z opremo vred pa  49.290 evrov, Vozilo bo z medicinsko, informacijsko in telekomunikacijsko opremo ter opremo z ustrezno signalizacijo, ki jo  bo zagotovil ZD Žalec najkasneje do 30. marca prihodnje leto. Ključe novega vozila je vodji službe nujne  medicinske pomoči, zdravnici Petri Jeras, izročil župan Občine Žalec Janko Kos.

                                T. Tavčar

Oglejte si tudi