Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Letos največ inovatorjev

Šest občin Spodnje Savinjske doline je v okviru območnega razvojnega partnerstva v sodelovanju z Zbornico zasebnega gospodarstva Žalec in Razvojno agencijo Savinja tudi letos izvedlo izbor Inovator leta Spodnje Savinjske doline za leto 2018. Svečano podelitev priznanj so v torek 18. junija pripravili v prostorih podjetja Kronoterm v Trnavi v Občini Braslovče, med gosti pa je bil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je nagovoril zbrane ter kot zelo dobro ocenil trenutno gospodarsko stanje v Sloveniji. Slovensko gospodarstvo izvozi kar 84 % proizvodnje, zato je še posebej pomembno, da so podjetja inovativna in razvojno naravnana.
Letos je na razpis za inovacije Spodnje Savinjske doline prispelo 16 inovacij skupno 37 avtorjev. Pregledala in ocenila jih je posebna komisija, ki ji je predsedoval direktor Zbornice zasebnega gospodarstva Žalec Danilo Basle. Kot je povedal, so bile razlike med ocenami izredno majhne, denarno nagrado pa je prejelo pet najvišje ocenjenih inovacij, ki s0 presegle 8 točk, kar je meja za pridobitev nagrade.

Prvo nagrado (2.632 eur) je prejel Franc Marovt iz Kronoterma za hibridno toplotno črpalko Krono multi 5, drugo nagrado (2.545 eur) inovatorji Simon Tominšek, Bojan Končina, Jože Sevčnikar in Tomaž Podgornik iz podjetja SICO za drobilnik SD45, tretjo nagrado (2.435 eur) inovatorji Kamila Marta Novak, Jože Novak in Julijana Novak za rehabilitacijski pripomoček človeški Hand manager, četrto nagrado (2.430 eur) inovatorji Sebastjan Bogataj, Andrej Jelen, Jure Jošt, Andrej Rakun in Žiga Volk iz podjetja SIP za pobiralni zgrabljalnik vlečene izvedbe AIR 500 T ter peto nagrado (2.427 eur) Verner Perin, prav tako iz podjetja SIP, za nadzor odsesovalnega sistema v varilnici.

V krajšem kulturnem programu sta na kitari nastopili Ema Brglez in Moša Šon Neuholt pod mentorstvom Marije Alatič iz Glasbene šole Risto Savin Žalec

                                                                                                                           T. Tavčer

 

Oglejte si tudi