Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

"Juhuhu, počitnice so tu!!! In s tem oratorij!"

S temi besedami nas je nagovorilo vabilo za letošnji poletni oratorij  »Dotik nebes«, ki je v župniji Vransko potekal v tednu med 24. in 28. julijem. Vabilu se je odzvalo preko 70 otrok, ki so skupaj s 17 animatorji spoznavali Marijino življenje, nove prijatelje in koristno preživljali počitniške dni.  Pri dopoldanskih katehezah so otroci preko različnih dejavnosti spoznavali Marijo in Jezusa ter vrednote, ki so v življenju pomembne  (prijateljstvo, darovanje, sočutje, biti aktiven član Cerkve/domačega kraja, ljudem prinašati mir in ljubezen …). Sledile so različne delavnice, popoldne pa športne igre, med katerimi so otroci najbolj uživali pri vodnih igrah, ki so jih popestrili gasilci.

Vranski oratorijci vsako leto obiščejo tudi varovance v domu za starejše, torej »Naš dom«. Letos so se udeležili tombole, peljali so jih na kratek sprehod ter jim tako polepšali dopoldan.

Oratorij smo zaključili v petek tako, da smo poromali po naši domači romarski poti – k Materi Božji na Čreto. Že zgodaj zjutraj smo se pod vodstvom planinskega vodnika Jožeta Semprimožnika odpravili peš na romanje. Pridružili so se nam tudi skavti iz Prebolda pod vodstvom našega animatorja Mateja. Ti so nam predstavili različne skavtske veščine. Tako smo ves dan preživeli na Čreti, kjer so nas domačini lepo sprejeli.  Dan in oratorij smo zaključili z zahvalno sveto mašo, ki jo je daroval naš domači župnik Jože Turinek. Svete maše so se udeležili tudi starši, ki so nato odpeljali otroke  domov, novim počitniškim dogodivščinam naproti. Animatorji in skavti pa so preživeli noč na pravi skavtski način, pod bivaki na prostem. To je bil resnični Dotik nebes. 

 

Hvala vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi oratorija.

                                                                                              Katja Pečovnik Hadžič

Oglejte si tudi