Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Dan gasilca GZ Žalec in 110 let PGD Levec

Minulo soboto, 22. junija, je potekal letošnji Dan gasilca Gasilske zveze Žalec, združen s praznovanjem 110-letnice Prostovoljnega gasilskega društva Levec. Prireditev se je odvijala na letališču v Levcu, na njej je bilo zbranih nekaj sto gasilcev iz vseh 32 društev GZ Žalec, sosednjih gasilskih zvez, GZ Slovenije, predstavnikov občin z župani, podžupani in številni drugi gostje ter krajani.
Prireditev se je pričela s parado ob igranju koračnice Godbe Liboje in prihodom na prireditveni prostor, pod streho letališkega hangerja, kjer je  potekal uradni del  dogodka, po njem pa druženje. Zbrane je uvodoma  pozdravil in nagovoril župan Občine Žalec Janko Kos, ob tem poudaril uspešno delovanje GZ Žalec in čestital PGD Levec  ob njihovem jubileju. V nadaljevanju sta govorila še predsednik GZ Žalec Edvard Kugler in predsednik GZ Slovenije Janko Cerkvenik.

Ob 110-letnem jubileju je bronasto plaketo z vgravirano letnico iz rok predsednika Janka Cerkvenika prejelo PGD Levec, sprejel pa jo je namestnik predsednika PGD Levec Rok Guček. Gasilsko odlikovanje za posebne zasluge pa je prejel gasilski častnik 2. stopnje Milan Pustoslemšek iz PGD Kapla-Pondor, ki v tem mandatu  opravlja tudi funkcijo namestnika predsednika GZ Žalec. Poleg teh dveh priznanj je bila podeljena še plaketa  Civilne zaščite, ki jo je PGD Levec ob 110-letnici delovanja podelil  vodja izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Celje Janez Melanšek.

Jubilej društva in Dan gasilca je bogatila tudi priložnostna razstava najnovejših gasilskih vozil, starih ročnih brizgaln in tudi motornih brizgaln znamke  Rosenbauer, od najstarejše do najnovejše. Udeleženci pa so si  lahko ogledali še prikaz gašenja z letalom Slovenske vojske Pilatus. 


T. T.

 

Oglejte si tudi