Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

110 let uspešnega delovanja AMZS

Kmalu zatem, ko je AMZS proslavil 110 let delovanja v Grand hotelu Union v Ljubljani (zveza šteje skoraj 80 tisoč članov), se je na svoje začetke spomnil tudi na dogodku za člane v soboto, 5. oktobra, v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

 Opoldanskemu odprtju s pozdravom predsednika Avto-moto zveze Slovenije Antona Breznika ter nastopoma pevk Akademije za glas in akrobatikov Filipa in Blaža, ki ustvarjata pod imenom F&B Acrobatics, je sledilo pestro dogajanje v in ob centru varne vožnje.

Obiskovalci so si med drugim lahko ogledali starodobna in moderna vozila za pomoč na cesti, starodobnike, ki jih je pripeljalo AMD Šmartno ob Paki, spoznavali prednosti sistema souporabe električnih vozil Avant2Go, si ogledali pripomočke iz Tehnično-diagnostičnega centra, s katerimi naši avto nevrokirurgi preverijo delovanje vozil do zadnjega genoma, ter prisluhnili predavanjem Elaphe Lab o razvoju e-pogonskih sklopov prihodnosti in AV Living Lab o testiranju in razvoju moderne mobilnosti. Med zagonskimi podjetji se je predstavila tudi ekipa Flare, ki je zasnovala pametno kresničko, ki staršem sporoča lokacijo otroka. Člani AMZS ter njihovi prijatelji in partnerji so se z inštruktorji varne vožnje zapeljali po poligonu ter tako spoznavali prednosti tečaja varne vožnje, podali so se tudi na off-road blatno dogodivščino z novim pick-upom L200, ki so ga posodili pri Mitsubishi Slovenija. V prevračalniku, ki malokoga pusti ravnodušnega, pa so ponavljali pravila uporabe varnostnega pasu.

Tako najmlajši kot tudi tisti že malo starejši so lahko na poligonu preverili svoje spretnosti na e-skirojih in e-kolesih, se zapeljali krog ali dva s trialom, na koncu pa so se obiskovalci sončnega popoldneva na Vranskem posladkali še z nastopom akrobatske skupine Dunking Devils in – kot se za rojstnodnevno praznovanje spodobi – s torto.

 
   T. Tavčar

 

 

Oglejte si tudi