Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

PRAVILA O IZRABI ČASOPISNEGA PROSTORA ZA OGLAŠEVANJE V ČASU VOLILNE KAMPANJE ZA PREDČASNE VOLITVE V DRŽAVNI ZBOR RS – 2018

Časopis Občinski informator na podlagi 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji - ZVRK (Uradni list RS, št. 41/2007, s spremembami in z dopolnitvami, v nadaljevanju Zakon) določa in objavlja pravila (obseg, pravila in način) za izrabo časopisnega prostora za predstavitev kandidatov, političnih strank in njihovih programov ob predčasnih Državnozborskih volitvah, ki bodo potekale 3. junija 2018.
V uredništvu skladno z Zakonom in s svojo uredniško politiko vsem organizatorjem volilnih kampanj zagotavljamo enakopravnost in korektnost pri predstavitvi kandidatov in programov. Oglase političnih strank in samostojnih kandidatov bomo objavljali pod enakimi pogoji kot ostale naročene oglase.
Za predstavitve kandidatov in njihovih programov bosta v 145. številki  Občinskega informatorja namenjeni dve strani oglasnega prostora za vsakega predlagatelja po veljavnem ceniku, objavljenem na spletni strani ZKTŠ Vransko www.zkts-vransko.si.
Objava se na dan izida časopisa realizira tudi na spletnem portalu www.mojaobcina.si/vransko.
Naročniki propagandnih sporočil morajo objavo naročiti z ustrezno opremljeno naročilnico in vnaprej poravnati celoten znesek naročenega oglaševanja.Če predplačilo ne bo opravljeno, sporočila ne bodo objavljena.
Oglas/predstavitev je lahko promocijsko  besedilo političnih strank in kandidatov oziroma slikovni oglas, ki ga uredništvo ne ureja niti ne lektorira. 
Oglasi morajo biti oblikovani skladno z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, torej z navedbo naročnika, in skladno z Zakonom o medijih ter s slovenskim oglaševalskim kodeksom. Za resničnost in točnost navedb odgovarja naročnik, ki ne sme vplivati na programsko zasnovo in uredniško neodvisnost medija. 
Uredništvo si pridržuje pravico, da prispevke z neprimernimi vsebinami, ki so zavajajoče, žaljive, spodbujajo nestrpnost ali so napadalne, zavrne. 
Vrstni red oglasov si bo sledil na podlagi dneva prejetega avansa s strani naročnika oziroma na podlagi abecednega vrstnega reda, v kolikor bo na isti datum prejetih več plačil. 
Vse dodatne informacije v zvezi s pravilnikom sprejemamo po elektronski pošti zkts.vransko@siol.net.

                                                                                           Suzana Felicijan Bratož, odgovorna urednica

Oglejte si tudi