Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Obvestilo o zbiranju podpisov volivcev v podporo kandidatom za poslance v Evropski parlament

Spoštovane volivke in volivci,

 

obveščamo vas, da se zbirajo podpisi volivk in volivcev v podporo kandidatom za poslance v Evropski parlament od ponedeljka, 25. 2. 2019, do vključno petka, 26. 4. 2019.

 

Zbiranje podpisov poteka v sprejemni pisarni Upravne enote Žalec, Ulica Savinjske čete 5, 3310 Žalec, vse dni v tednu v poslovnem času, in na Krajevnem uradu Vransko, Vransko 59, ob torkih od 8. do 12. in od 12.30 do 15. ure.

 

V navedenem roku lahko volivke in volivci podate podporo na predpisanem obrazcu, ki ga dobite v sprejemni pisarni Upravne enote Žalec ali na Krajevnem uradu Vransko.

 

Podporo kandidatom za poslance lahko daste vsi državljani Republike Slovenije ter državljani drugih držav članic Evropske unije, ki ste vpisani v evidenco volilne pravice za volitve v Evropski parlament. Volivke in volivci, izpolnite obrazec s tiskanimi črkami in ga podpišite v prisotnosti uradne osebe ter priložite veljaven osebni dokument. Svojo podporo lahko podate s podpisom na predpisanem obrazcu samo eni listi kandidatov.

 

Podporo lahko volivke in volivci podate na predpisanem obrazcu na naslednje načine:

1. osebno na upravni enoti ali krajevnem uradu, ne glede na stalno prebivališče volivke ali volivca;
2. v bolnišnicah, domovih za starejše, zavodih za invalidne osebe in podobnih zavodih ter osebe na prestajanju zaporne kazni tako, da vašo istovetnost na obrazcu potrdi posebej za to pooblaščena oseba organa oziroma zavoda;

3. volivke in volivci, ki ste stalno ali začasno v tujini, tako da vaš podpis na obrazcu potrdi uradna oseba diplomatsko konzularnega predstavništva Republike Slovenije v tujini ali oseba, ki jo za potrjevanje identitete volivcev določi Ministrstvo za zunanje zadeve;

4. bolni in invalidi, ki se ne nahajate v zavodih oziroma ustanovah, osebno na domu pred uradno osebo pristojnega organa, če podate zahtevo za obisk na domu 15 dni pred iztekom roka, ki je določen za predložitev kandidatur. Zahtevo lahko sporočite po telefonu (03 713 51 20), e-pošti (ue.zalec@gov.si) ali navadni pošti (Upravna enota Žalec, Ulica Savinjske čete 5, 3310 Žalec).

 

Volivke in volivci izročite oziroma pošljete izpolnjene in potrjene obrazce predlagatelju kandidature ali liste kandidatov.

 

 

                                                                     Upravna enota Žalec

Oglejte si tudi