Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Izvolili smo župana in nov občinski svet

V nedeljo, 18. novembra 2018, so po Sloveniji potekale lokalne volitve. Župana in člane občinskega sveta smo tako volili tudi v naši občini. Pravico glasovati je imelo 2142 občanov, izkoristilo pa jo je 1257 oziroma 58,68 %, kar je precej nad državnim povprečjem (51,17 %).

Na volitvah župana smo izbirali med kandidatoma Francem Sušnikom, ki ga je predlagala Slovenska demokratska stranka, in Arnoldom Markom, ki ga je predlagala Anuška Križnik in skupina volivcev "Za nov zagon". Franc Sušnik je prejel 769 glasov oziroma 62,32 %, Arnold Marko pa 465 glasov oziroma 37,68 %. Volivci so tako Francu Sušniku zaupali šesti županski mandat.   

Na volitvah članov občinskega sveta smo v vseh devetih volilnih enotah izbirali med kandidati Nove Slovenije - krščanskih demokratov in kandidati Slovenske demokratske stranke. V enajstčlanski občinski svet je bilo izvoljenih osem svetnikov Nove Slovenije – krščanskih demokratov (Brigita Gosak iz Čepelj, Nataša Juhart iz Brodov, Kristina Bogataj z Vranskega, Danilo Štante z Vranskega, Rafael Novak iz Zajasovnika, Adrijana Ferme z Limovc, Sonja Cencelj iz Jeronima in Jože Matko iz Sela pri Vranskem) in trije svetniki Slovenske demokratske stranke (Breda Čvan iz Prekope, Marjan Pečovnik z Vranskega in Peter Reberšek iz Stopnika).


Z volilnim molkom pred nedeljskimi volitvami se je končala tudi volilna kampanja, med katero je bila Občina Vransko deležna presenetljivo velike medijske pozornosti  žal večinoma nedobronamerne. Želimo si, da bi "sedmo silo" pot v naše kraje večkrat zanesla tudi ob pozitivnih dogodkih in ne samo v predvolilne namene. Še bolj od tega pa si želimo poštene obravnave  neodvisne od tega, kateri politični opciji pripadajo župan ali člani občinskega sveta, in takšne, v kateri bodo predložena dokazila nekaj veljala. 


Občinska uprava

Oglejte si tudi