Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Peticija proti avtoodpadu v trgu Vransko

Od 14. do 20. decembra 2017 je na sedežu Občine Vransko in na spletu potekalo intenzivno zbiranje podpisov pod peticijo proti avtoodpadu v trgu Vransko. S peticijo smo podpisniki želeli nosilce oblasti v Republiki Sloveniji opozoriti na nerazumno ravnanje Agencije RS za okolje, ki je investitorju GLOBAL AVTO, d. o. o., Zgornji Prhovec 7, 1411 Izlake dovolila razstavljanje izrabljenih vozil in celo predelavo (tudi nevarnih) odpadkov na območju nekdanjega podjetja KIV Vransko. Z drugimi besedami: v strnjenenem naselju, občinskem središču in celo v območju kulturnega spomenika je dovolila okolju nevarno dejavnost, ki se brez ustreznih upravnih dovoljenj sicer izvaja že vse do leta 2015. Po lanskoletnih prizorih na Vrhniki, v Zalogu in še kje se lahko takšnemu ravnanju organa, ki naj bi primarno skrbel za okolje, samo čudimo. Hkrati pa se lahko bojimo, kako bo območje KIV-a videti, ko/če bodo investitorju enkrat izdana vsa potrebna dovoljenja. Sodeč po prizorih, ki jih lahko vidimo na sedežu družbe, se nam ne obeta nič dobrega.

 

Da bi takšen scenarij preprečili, smo v tednu dni zbrali 634 podpisov in jih odposlali predsedniku Republike Slovenije, predsedniku Vlade Republike Slovenije, predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije, varuhinji človekovih pravic ter Komisiji za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Državnega zbora Republike Slovenije. Sedaj nam preostane čakanje in upanje, da si bo kdo od naslovnikov peticije vzel nekaj dragocenega časa tudi za majhen podeželski kraj onkraj Trojan, kar bi gotovo precej pripomoglo k temu, da bi pristojne na agenciji za okolje zdrav razum srečal vsaj v pritožbenem postopku.

 

Do današnjega dne smo zbrali 679 podpisov. Peticijo pa lahko še vedno podpišete na sedežu Občine Vransko v poslovnem času občinske uprave ter na spletu (www.pravapeticija.com).

Oglejte si tudi