Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Prepoved zbiranja na zunanjih športnih površinah in prepoved uporabe otroških igral v javni lasti

Ministrstvo za zdravje je že večkrat poudarilo, da je za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom ključna varnostna razdalja vsaj 1,5 metra in da se okužba prenaša tudi preko površin. 

Ker vsi občani niso spoštovali prepovedi skupinskega druženja na šolskih površinah, ki jo je včeraj izdala ravnateljica Osnovne šole Vransko-Tabor, čeprav je bila prepoved javno objavljena in jasno označena na šolskih površinah, se je župan glede na resnost situacije odločil za skrajen ukrep in izdal odredbo o prepovedi zbiranja na zunanjih športnih površinah in prepovedi uporabe otroških igral v javni lasti na območju občine Vransko. Zaradi nujnosti spoštovanja odredbe bo kršitev le-te striktno kaznovana z globo 500 evrov. 

Ob tem apeliramo predvsem na starše mladostnikov, da poskrbijo, da bodo mladostniki seznanjeni z resnostjo situacije ter da se do nadaljnjega ne bodo več družili v skupinah. Če kdaj, potem je sedaj pravi čas za druženje na družabnih omrežjih.  

Odredba o prepovedi zbiranja na zunanjih športnih površinah in prepovedi uporabe otroških igral v javni lasti je priložena (.pdf).

 

Občinska uprava

Oglejte si tudi