Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

15. redna seja občinskega sveta

V dvorani Kulturnega doma Vransko je v torek, 13. aprila 2021, s pričetkom ob 20. uri potekala 15. redna seja Občinskega sveta Občine Vransko.

Občinski svet je uvodoma potrdil zapisnik 14. redne seje ter obravnaval pobude in vprašanja občinskih svetnikov Jožeta Matka, Adrijane Ferme, Kristine Reberšek in Brigite Gosak.

Nato je opravil drugo obravnavo in sprejel Odlok o postopku, pogojih in merilih za sofinanciranje izvedbe protiprašne zaščite na javnih cestah in cestnih priključkih v Občini Vransko. Na podlagi sprejetega odloka bo konec aprila v Uradnih objavah Občine Vransko objavljen javni razpis za sofinanciranje izvedbe protiprašne zaščite na javnih cestah in cestnih priključkih v letu 2021, v okviru katerega bo na razpolago 50.000 evrov.

Sledila je prva obravnava  predloga Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda »Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko«. Med 29. aprilom in 29. majem bo potekala na spletni strani in oglasni deski Občine Vransko 30-dnevna javna obravnava predloga .

V nadaljevanju je občinski svet v vlogi ustanovitelja zavoda potrdil pokritje izgube Zavoda za kulturo, turizem in šport Vransko v poslovnem letu 2020 v višini 8.247,00 evrov, ki je nastala kot posledica omejitvenih ukrepov v času epidemije novega koronavirusa.

Občinski svet se je pozitivno opredelil tudi do predlagane cene storitve pomoči na domu, ki jo je predlagal koncesionar Zavod sv. Rafaela Vransko. Cena storitve bo tako od 1. maja dalje znašala 19,64 evra za uro storitve, od tega 14,29 evra predstavlja subvencijo občine, preostanek v višini 5,35 evra pa ceno za uporabnika storitve.

Na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja so občinski svetnice in svetniki sprejeli sklep o podelitvi naslednjih priznanj Občine Vransko za leto 2020:

- plakete Občine Vransko Stanki Žičkar, vodji zdravstvene nege in oskrbe v Zavodu Sv. Rafaela Vransko  za dolgoletno vzorno, inovativno, strokovno in strpno vodenje zdravstvene nege in oskrbe;

- priznanja Občine Vransko Katjuši Rajovec, ustanoviteljici Zavoda za zaščito in dobrobit živali Muri  za ozaveščanje na področju dobrobiti živali, spodbujanje odgovornega lastništva živali in za pomoč živalim;

- priznanja Občine Vransko prostovoljcem Župnijske Karitas Vransko in Občinske organizacije Rdečega križa Vransko  za aktivno sodelovanje pri zajezitvi novega koronavirusa SARS-CoV-2 in skrbi za najranljivejšo populacijo starejših občanov.

V sklepnem delu seje je občinski svet obravnaval še mandatna vprašanja. Sprejel je sklepa, da se za predstavnika ustanoviteljev občin Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor in Vransko v svet zavoda II. Osnovne šole Žalec za mandatno obdobje 2021–2025 imenuje Sonjo Cencelj iz Jeronima, v svet zavoda Zdravstveni dom "dr. Jožeta Potrate" Žalec, prav tako za mandatno obdobje 2021–2025, pa Marjana Pečovnika z Vranskega.


Občinska uprava

Oglejte si tudi