Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Letos ob dnevu spomina na mrtve namesto komemoracije le skromen poklon

Ob dnevu spomina na mrtve je pri spomeniku padlim borcem na Gorici tradicionalno potekala komemoracija, ki pa je bila letos zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa odpovedana. 

Občina Vransko je epidemiji navkljub v dneh pred 1. novembrom v skladu z zakonom poskrbela za ureditev in zasaditev cvetja na vseh grobiščih na območju občine Vransko, župan Franc Sušnik pa se je v petek, 30. oktobra, ob 11. uri poklonil žrtvam vseh vojn in povojnih pobojev s položitvijo cvetja in prižigom sveče na grobišču v Zaplanini. Tam ga je spremljal župnik Jože Turinek, ki je na grobišču opravil molitev in blagoslov. Župan je nato položil cvetje in prižgal sveče še na grobišču na Gorici in v Stopniku ter na partizanskem grobu na pokopališču Vransko. 

Ob tej priložnosti pozivamo vse občane, naj aktivnosti ob dnevu spomina na mrtve načrtujejo tako, da bomo zahrbtni bolezni, ki je letos že neusmiljeno posegla v naš način življenja, dali kar se da malo možnosti, da bi nas še dodatno prizadela.

 

Občinska uprava

Oglejte si tudi