Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Vaja treh društev

 

Že deseto leto zapored poteka vaja treh obmejnih društev: Ločica, Trojane in Motnik, iz treh različnih občin in gasilskih zvez.

 Letos je vajo organiziralo društvo PGD Trojane. Ker Trojane mejijo tudi na Zagorje, so letos povabili k sodelovanju še PGD Čemšenik, tako da je potekala vaja med štirimi zvezami.

Tokrat je potekala vaja v soboto, 10. 11. 2018, na kmetiji Pri Devs v Zideh pri Trojanah, kjer je bil namišljen požar gospodarskega poslopja, reševanje iz stavb, gašenje ter varovanje ostalih objektov. Naša enota je izvedla notranji napad, rešila ponesrečenca in pogasila požar, ostali del ekipe je varoval hlev.

Vaja je pomembna predvsem zato, da dokažemo, da med gasilci ni meja, da vemo, s kakšno opremo razpolagajo društva iz sosednjih občin in ne nazadnje je pomembno tudi druženje in prosti pogovori po vaji, ob kakšnem kozarčku.

Vaje smo se udeležili z dvema voziloma in 10 gasilci. Redno in tudi letos se je vaje udeležil tudi župan Občine Vransko Franc Sušnik. V lanskem letu sta z županom občine Kamnik podpisala pogodbo o brezplačnem sodelovanju gasilcev med občinami, kar še dodatno potrjuje, da za gasilce ni meja.

Gasilci ne sprašujemo, komu gori, ali je ogenj naš, ampak  hitimo NA POMOČ!

  

                                         Poveljnik PGD Ločica pri Vranskem

 

                                                      Anton Urankar

Oglejte si tudi