Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Priprave na virtualni kviz gasilske mladine – PGD Prekopa–Čeplje–Stopnik

Pandemija in vsi z njo povezani ukrepi trajajo že dolgo. Marsikdo poreče, da že predolgo  ampak to je ta trenutek realnost in s tem se nima smisla preveč ukvarjati. 


Ker pa nam trenutno veljavni ukrepi NIJZ dovoljujejo vsaj malo manevrskega prostora, smo se odločili da naše najmlajše gasilce (611 let) vsaj malo potegnemo iz njihove rutine predavanj preko zooma in jim vrnemo neko omejeno "normalnost".


Pred nekaj tedni smo namreč s strani GZS prejeli obvestilo, da letošnji kviz gasilske mladine zaradi ukrepov ne bo izveden v tradicionalni obliki, ampak le v virtualni izvedbi preko spleta. Ker časa za pripravo ni bilo veliko, smo se priprav lotili kar takoj .


Ker trenutno ukrepi dovoljujejo zbiranje do 10 ljudi, smo se v našem društvu odločili otroke vrniti v gasilski dom, ki je letos po popolni prenovi topel in vabljiv. Za otroke smo izvedli štiri serije priprav na kviz, kjer smo preleteli celotno teorijo, ki je zahtevana za njihovo starost. Zaradi nove opreme za izvajanje treninga prve pomoči smo še posebej želeli izpostaviti in jim približati vaje iz prve pomoči. Verjamemo namreč, da je zelo pomembno, da se otroci s prvo pomočjo srečajo čim hitreje. Na ta način nikoli ne bodo razvili strahu pred izvajanjem prve pomoči v primeru, da bi kdaj morali pomagati komu. 


Po letu dni zooma so bili otroci navdušeni, da so spet lahko prišli na "gasilske vaje". Podobne vaje bomo ob upoštevanju vseh veljavnih ukrepov izvajali tudi v naslednjih mesecih.


Če imate tudi pri vas doma otroka, ki si želi stopiti v gasilske vrste, ga ob tej priložnosti zelo lepo vabimo, da se nam pridruži. Kontaktirate nas lahko preko facebooka ali pa ostalih kontaktov, ki so objavljeni na spletni strani www.pgd-prekopa.si


Na pomoč!


PGD PrekopaČepljeStopnik

Oglejte si tudi