Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Prekopski gasilci na tekmovanju GZ Žalec

V mesecu oktobru je bilo letos po enem letu koronskega premora na gasilskem tekmovalnem parketu zopet vroče. GZ Žalec je letos namreč zopet organizirala gasilsko-športne vaje, ki so letos potekale v Drešinji vasi. Dan poprej se je udarila tudi mladina, in sicer na Polzeli.

V upanju, da se bo tekmovanje zaradi znanih razlogov tudi dejansko izpeljalo, smo se v našem društvu začeli nanj pripravljati že poleti. Prve so s pripravami na tekmovanje začele naše članice B (nad 30 let), sledile so članice A (nad 16 let), na koncu pa sta se zbrali tudi obe moški desetini ter povadili vajo z motorno brizgalno, vajo razvrščanja, pripraviti pa se je bilo potrebno tudi na teoretično testiranje.

Po kar nekaj pripravah je prišlo tudi tekmovanje in res lepo je bilo videti toliko naših članov na kupu  predvsem zaradi dejstva, da interes za prostovoljstvo globalno upada.

Samo tekmovanje je potekalo po pričakovanjih, vse štiri ekipe pa so se solidno odrezale  s tekmovanja smo namreč prinesli 7., 6., 5. in 3. mesto. Še posebej pa smo ponosni tudi na to, da smo uspeli zbrati dve povsem novi A-ekipi (člani in članice). Tudi za njih je bilo tovrstno tekmovanje čisto nekaj novega. 

Ko so bile vaje končane, smo bili s strani vodstva tekmovanja tudi javno pohvaljeni, saj smo bili edino društvo v vsej gasilski zvezi, ki se je tekmovanja udeležilo v vseh štirih članskih kategorijah.

Udeležba na tem tekmovanju je bila res čudovita izkušnja, sedaj pa je čas za zimske treninge, da bomo naslednje leto lahko posegali še po višjih mestih.

Na pomoč!

PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi