Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec v obdobju med 15. majem in 15. junijem 2017

V sredo, 17. maja 2017, so se gasilci Gasilske zveze Žalec, točneje veterani in članice iz PGD Braslovče, Gotovlje, Ponikva pri Žalcu, Letuš in Žalec predstavili na prireditvi ob slovenskem Tednu vseživljenskega učenja -  Paradi učenja na Podeželski tržnici v Žalcu.

 

V soboto, 3. junija 2017, je minilo 30 let od pobratenja Gasilske zveze Žalec z Gasilsko zvezo Križevci iz sosednje Hrvaške. Priložnostno in hkrati s praznovanjem njihove 70. obletnice se je delegacija GZ Žalec udeležila slovesnosti, ki je bila 3. junija 2017 v Križevcih na Hrvaškem. Predsednik GZ Žalec Edvard Kugler je podpisal obnovljeno listino o pobratenju, predstavniki obeh gasilskih zvez pa so izrazili veliko zadovoljstvo ob pregledu dosedanjega sodelovanja, ki si ga obe strani želita v prihodnosti še poglobiti. Listino bodo predstavniki obeh gasilskih zvez ponovno podpisali septembra, ko bo svoj praznik Dan gasilcev GZ Žalec praznovala naša gasilska zveza.

 

Osmega junija obeležujemo mednarodni dan gasilcev. Pojasnila, zakaj je določen za to ravno ta dan, se razlikujejo. Eno od njih trdi, da je bilo v Nemčiji na ta dan ustanovljeno prvo prostovoljno gasilsko društvo. Prav je, da imamo gasilci svoj praznik, saj si ga glede na opravljanje težke, a izjemno humane dejavnosti zagotovo tudi zaslužimo.

 

Dan gasilcev Gasilske zveze Žalec bomo letos praznovali 9. septembra 2017 v Parižljah, prireditev bo potekala hkrati z 90. obletnico PGD Parižlje-Topovlje.

 

Nekaj statistike: V času poročila smo gasilci GZ Žalec opravili deset intervencij, ki so skupno trajale 24 ur in 30 minut. Najdaljša intervencija je trajala 12 ur in 40 minut, najkrajša pa samo 30 minut.

 

Statistika občinskih poveljstev GZ Žalec:

V GPO Žalec, Polzela in Braslovče so imeli po tri dogodke, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, GPO Tabor je opravil eno intervencijo, medtem ko v GPO Vransko ni bilo intervencij.


Poročilo je pripravil:

Tadej Zupan,
predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Oglejte si tudi