Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. septembrom in 15. oktobrom 2019

Dogodki

 V nedeljo, 15. septembra 2019, je v Športnem centru v Žalcu potekalo tekmovanje članic in članov.

Tekmovanja se je skupaj udeležilo 58 tekmovalnih enot: 21 enot članov A, 10 enot članic A, 12 enot članov B, 7 enot članic B. Na regijsko tekmovanje so se uvrstile naslednje enote iz Gasilske zveze Žalec:

  • člani A: Dobrovlje, Andraž nad Polzelo, Drešinja vas in Andraž nad Polzelo 1
  • članice A: Andraž nad Polzelo, Drešinja vas, Kapla-Pondor
  • člani B: Levec, Letuš, Zabukovica, Braslovče
  • članice B: Andraž nad Polzelo, Braslovče, Vransko

 

V soboto, 21. septembra 2019, je v Logarski dolini Gasilska zveza Zgornje Savinjske doline organizirala 3. pokalno tekmo mladine SŠR. Iz Gasilske zveze Žalec so se najbolje odrezale naslednje tekmovalne enote:

  • pionirji: 1. Drešinja vas, 2. Letuš 1
  • pionirke: 1. Gomilsko, 3. Andraž nad Polzelo
  • mladinci: 2. Andraž nad Polzelo
  • mladinke: 1. Andraž nad Polzelo

 

V nedeljo, 22. septembra 2019, sta v Žalcu potekala Mladinsko tekmovanje Gasilske zveze Žalec 2019 in 4. tekma v 13. ligaškem tekmovanju pionirjev in mladincev savinjsko-šaleške regije 2019. Tekmovanja mladine se je skupaj udeležilo 32 tekmovalnih enot: 17 enot pionirjev, 3 enote pionirk, 10 enot mladincev in 4 enote mladink. Na regijsko tekmovanje so se uvrstile naslednje enote:

  • pionirji: 1. Drešinja vas, 2. Kapla-Pondor, 3. Andraž nad Polzelo, 4. Letuš, 5. Polzela
  • pionirke: 1. Andraž nad Polzelo, 2. Gomilsko, 3. Velika Pirešica
  • mladinci: 1. Andraž nad Polzelo, 2. Drešinja vas 1, 3. Grajska vas
  • mladinke: 1. Andraž nad Polzelo, 2. Braslovče, 3. Polzela

 

V soboto, 28. septembra 2019, je v Velenju potekalo regijsko tekmovanje savinjsko-šaleške regije za člane in starejše gasilce, na katerem so nastopile enote iz GZ Žalec, ki so se tja uvrstile iz tekmovanja Zveze. Skupaj je bilo na regijskem tekmovanju 64 enot iz vseh gasilskih zvez v regiji. Na državnem tekmovanju leta 2020 nas bodo tako iz naše Zveze zastopale enote:

  • članice A: Andraž nad Polzelo in Kapla-Pondor
  • člani A: Drešinja vas, Andraž nad Polzelo 1, Andraž nad Polzelo 2
  • članice B: Braslovče, Vransko, Andraž nad Polzelo
  • člani B: Letuš, Levec
  • starejše gasilke: Kapla-Pondor
  • starejši gasilci: Kasaze-Liboje, Drešinja vas

 

Z veseljem lahko poročamo, da se je na državno tekmovanje, ki bo v letu 2020 v Celju, uvrstilo kar 13 ekip iz Gasilske zveze Žalec in 10 iz ostalih zvez v regiji.

 

V nedeljo, 6. oktobra 2019, je bila Gasilska zveza Žalec organizator in gostitelj regijskega gasilskega tekmovanja mladine savinjsko-šaleške regije, ki poteka vsaki dve leti in je bilo izbirno za državno tekmovanje, ki bo leta 2020 v Celju. Mladi gasilci iz cele regije so nedeljo preživeli v Športnem centru Žalec, tekmovanja so se udeležile gasilske enote iz vseh štirih gasilskih zvez v regiji. V štirih kategorijah se je na regijsko tekmovanje iz tekmovanj gasilskih zvez uvrstilo  43 enot, skupno 430  mladih  gasilcev.  Pionirji  in  pionirke  v  starosti  6    do  11  let  so tekmovali v vaji z vedrovko, štafeti z ovirami in vaji razvrščanja, mladinke in mladinci od 12 do 16 let pa v vaji z ovirami, vaji razvrščanja ter štafetnem teku z ovirami. Na državno tekmovanje so se uvrstile prve tri najboljše ekipe iz vseh kategorij in enote, ki so dosegle normo. Iz Gasilske zveze Žalec so to:

  • pionirji: Drešinja vas, Kapla-Pondor, Letuš
  • mladinke: Andraž nad Polzelo
  • mladinci: Drešinja vas, Grajska vas

 

V soboto, 12. oktobra 2019, je v dvorani Doma krajanov v Taboru potekalo 59. srečanje veteranov in veterank Gasilske zveze Žalec, ki se ga je udeležilo 165 veterank in veteranov iz 28 gasilskih društev Gasilske zveze Žalec. Po predaji veteranskega prapora GPO Vransko veteranom GPO Žalec je sledilo poročilo o pregledu aktivnosti veterank in veteranov, ki ga je podal predsednik komisije za veterane GZ Žalec Ivan Derča. Povedal je. da so od lanskega do letošnjega srečanja pripravili in se udeležili več posvetov, predavanj in tekmovanj. V imenu županov spodnjesavinjskih občin je veteranke in veterane nagovoril taborski župan Marko Semprimožnik, nato so srečanje pozdravili predsednik sveta veteranov Jože Smole, namestnik predsednika GZ Žalec Milan Pustoslemšek ter predsednik komisije za veterane GZ Prebold Franc Jeromel. Podelili so plakete veterana, ki so jih prejeli Miha Kokole (PGD Kapla-Pondor), Konrad Rizmal (PGD Braslovče) in Viktor Zorec (PGD Letuš). Srečanje so s kulturnim programom popestrili otroci iz šole in Vrtca Tabor ter članice skupine OK! tete iz KUD Tabor.

 

Nekaj statistike

 

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 17 intervencij, ki so skupno trajale 32 ur in 45 minut. Najdaljša intervencija je trajala 7 ur in 40 minut, najkrajša pa 50 minut.

 

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec

 

V GPO Žalec je bilo 11 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela in GPO Vransko so imeli tri intervencije, v GPO Braslovče in GPO Tabor pa niso imeli intervencij.

 


Priloga mesečnemu poročilu Gasilske zveze Žalec

Intervencije na območju Gasilske zveze Žalec med 15. septembrom in 15. oktobrom 2019 - IZPIS VULKAN (izsek za GPO Vransko)

16. 9. 2019 GPO VRANSKO

Ob 19.29 smo bili obveščeni o požaru na motornem kolesu v kraju Limovce, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec. Do prihoda gasilcev so domačini požar, ki je nastal pri polnjenju akumulatorja, sami pogasili in odstranili motorno kolo iz objekta. Gasilci PGD Vransko, Ločica pri Vranskem, Prekopa-Čeplje-Stopnik in Tešova so zavarovali kraj dogodka, pregledali objekt in motorno kolo. Obveščene so bile pristojne službe.


18. 9. 2019 GPO VRANSKO

Ob 19.25 so gasilci PGD Vransko iz ostrešja stanovanjskega objekta na Vranskem, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, odstranili osje gnezdo.

03. 10. 2019 GPO VRANSKO

Sršenje gnezdo je ogrožalo ljudi. Gasilci PGD Vransko, Gasilska zveza Žalec, so gnezdo odstranili.

 


Prispevek pripravil:

Tadej Zupan,
predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi


Oglejte si tudi