Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. junijem in 15. julijem 2018

Dogodki

 V soboto, 16. junija 2018, je potekalo tradicionalno nočno gasilsko tekmovanje moških in

ženskih članskih desetin za pokal PGD Gomilsko, in sicer na nogometnem igrišču Gmajna-Gomilsko.


V soboto, 23. junija 2018, sta v naši gasilski zvezi potekali dve tekmovanji  v Gotovljah tekma starih brizgaln v sklopu lige Savinjsko-Šaleške regije, v Letušu pa tekma članic in članov v sklopu članske lige GZ Žalec.


V soboto, 30. junija 2018, so potekali zaključni izpiti na tečauj za višjega gasilca. Vsi tečajniki so uspešno zaključili zaključni tečaj, zato jim iskreno čestitamo.


V petek, 3. junija 2018 , je vodstvo Gasilske zveze Žalec  predsednik, poveljnik, predsednik komisije za veterane  obiskalo našega nekdanjega predsednika Zveze Francija Oseta, ki je pred časom praznoval 80 let. Franc Oset je Gasilsko zvezo Žalec vodil v letih 1993-1998. Ob obisku so čestitali za jubilej in mu zaželeli predvsem veliko zdravja.


V soboto, 7. julija 2018, so se članice Gasilske zveze Žalec udeležile 10. pohoda članic Gasilske zveze Slovenije v organizaciji GZ Kamnik. Članice so se podale na Kamniško sedlo ter na slap Orglice.


Nekaj statistike
V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 10 intervencij, ki so skupno trajale 13 ur in 30 minut. Najdaljša intervencija je trajala 3 ure, najkrajša pa le 30 minut.

 

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec

V GPO Žalec je bilo 6 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Braslovče so imeli dve intervenciji, prav tako v  GPO Tabor. GPO Vransko in GPO Polzela nista imela intervencij.

 

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan, predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Oglejte si tudi