Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. januarjem in 15. februarjem 2021

Dogodki

V ponedeljek, 19. oktobra 2020, je bila razglašena epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). S tem dnem smo gasilci prekinili vse aktivnosti, kot so izobraževanja in tekmovanja. Še vedno opravljamo zgolj posredovanja ob nesrečah in požarih.


Gasilska zveza Žalec in prostovoljna gasilska društva so v tem času že podpisali pogodbe o opravljanju javne lokalne gasilske službe za leto 2021 s štirimi od petih občin, katerih gasilska društva združuje Gasilska zveza Žalec (Braslovče, Polzela, Vransko in Žalec), v kratkem pa bo podpisana še pogodba z občino Tabor.


Nekaj statistike

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 11 intervencij, ki so skupno trajale 21 ur in 45 minut. Najdaljša intervencija je trajala 3 ure in 15 minut, najkrajša pa le 5 minut.


Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec

V GPO Žalec so imeli štiri dogodke, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela in GPO Braslovče so imeli po tri intervencije, GPO Vransko eno, v GPO Tabor pa intervencij niso imeli.


Priloga mesečnemu poročilu Gasilske zveze Žalec

Intervencije na območju Gasilske zveze Žalec  izpis iz VULKANA (izsek za GPO Vransko)




GPO VRANSKO, 28. 1. 2021


Ob 19.19 se je na glavno cesto VranskoTrojane v GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, podrlo drevo. Gasilci PGD Vransko so zavarovali kraj dogodka in drevo odstranili s ceste.


Prispevek pripravil:

Tadej Zupan,

predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi




Oglejte si tudi