Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
11°C
5°C
TOR.
16°C
5°C

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. februarjem in 15. marcem 2021

Dogodki

V ponedeljek, 19. oktobra 2020, je bila razglašena epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19).

S tem dnem smo gasilci prekinili večino nenujnih aktivnosti, kot so na primer tekmovanja, srečanja … Še vedno opravljamo zgolj posredovanja ob nesrečah in požarih ter delno usposabljanja.


V petek, 5. marca 2021, je ob 18.13 uri v Pernovem, občina Žalec, Gasilska zveza Žalec, prišlo do požara v sobi dementnega oddelka v Domu Nine Pokorn. Požar so prvi pričeli gasiti zaposleni v domu, po prihodu na kraj požara pa so gasilci pogasili že lokaliziran požar. Na požar so bili aktivirani gasilci PGD Velika Pirešica, PGD Zavrh pri Galiciji, PGD Žalec, PGD Ponikva pri Žalcu in PGD Gotovlje, skupno je na požaru sodelovalo 59 gasilcev z 10 vozili in gasilsko avtolestvijo. Stanovalci doma, ki so bili na omenjenem oddelku, so bili evakuirani v sosednji oddelek. V požaru je bila poškodovana ena oskrbovanka, ki je bila z reševalnim vozilom pripeljana v Splošno bolnišnico Celje, in ena zaposlena zaradi vdihavanja dima. Na požarišču je ostala gasilska straža. Gasilska intervencija se je zaključila okoli 20. ure.


V tem času je bila podpisana pogodba o opravljanju javne gasilske službe tudi v občini Tabor. Tako so gasilci podpisali pogodbe za leto 2021 v vseh petih občinah, v katerih so gasilska društva združena v Gasilski zvezi Žalec. Podpis pogodbe je bil izpeljan 3. marca 2021 v prostorih občine Tabor, udeležili pa so se ga župan občine Tabor Marko Semprimožnik, predsednik GZ Žalec Edvard Kugler, namestnik poveljnika GZ Žalec David Krk, poveljnik Gasilskega poveljstva občine Tabor Peter Jezernik in predsedniki vseh treh gasilskih društev, ki delujejo na območju občine.


Zaradi epidemiološke situacije se občni zbori gasilskih društev trenutno ne morejo izvajati v klasični obliki. Večina od 32 gasilskih društev bo občne zbore zato izvedla, ko se bodo razmere izboljšale, 4 gasilska društva pa so se v tem času odločila, da bodo občni zbor izvedla korespondenčno po pošti.Nekaj statistike

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 16 intervencij, ki so skupno trajale 18 ur in 30 minut. Najdaljša intervencija je trajala 2 uri in 15 minut, najkrajša pa 25 minut.


Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec

V GPO Žalec so imeli 7 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela  je bilo 5 intervencij, v GPO Braslovče so imeli tri intervencije, GPO Vransko eno intervencijo, v GPO Tabor pa intervencij niso imeli.


Priloga mesečnemu poročilu Gasilske zveze Žalec

Intervencije na območju Gasilske zveze Žalec  izpis iz VULKANA (izsek za GPO Vransko)


GPO VRANSKO, 26. 1. 2021

Ob 18.36 smo bili s strani občana obveščeni da so se v Stopniku, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Po proženju pozivnikov in sirene so domači sporočili, da gre za kurjenje pod nadzorom. Intervencija je bila preklicana, zato so se gasilci PGD Vransko, PrekopaČepljeStopnik, Ločica pri Vranskem in Tešova vrnili v gasilske domove.


Prispevek pripravil:

Tadej Zupan
predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi