Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. avgustom in 15. septembrom 2019

Dogodki:

 V soboto, 24. avgusta 2019, je na letališču Levec potekalo gasilsko tekmovanje moških in ženskih desetin za pokal PGD Levec in KS Levec, ki je bilo hkrati 4. tekmovanje lige GZ Žalec za članice in člane.

 

V soboto, 31. avgusta 2019, je pri gasilskem domu v Braslovčah potekal 25. gasilski turnir članov in članic za prehodni pokal hmeljske kobule ter memorial Žiga in Danija. Tekmovanje je bilo hkrati tudi 5. tekma v članski ligi Gasilske zveze Žalec 2019.

 

V soboto, 31. avgusta 2019, je potekal 1. pohod članic Savinjsko-Šaleške regije na Dom pod Reško planino. Udeležile so se ga tudi članice iz GZ Žalec.

 

V nedeljo, 1. septembra 2019, je na igrišču OŠ Polzela potekalo gasilsko tekmovanje ženskih in moških članskih desetin za pokal Občine Polzela, hkrati pa je bila zadnja (6.) tekma v članski ligi GZ Žalec. Tako se je zaključila 11. članska liga GZ Žalec. V ligi je sodelovalo 20 enot iz desetih gasilskih društev Gasilske zveze Žalec. Zmagovalne ekipe v skupnem seštevku so prejele pokale, najboljše v vseh štirih kategorijah ( člani A Dobrovlje, Člani B Levec, Članice A  Andraž nad Polzelo in članice B Braslovče) pa prehodni pokal GZ Žalec.

 

V petek, 6. septembra 2019, se je na Polzeli pričel Tečaj za operativnega gasilca, ki se ga se udeležuje 30 gasilk in gasilcev iz celotne Gasilske zveze Žalec.

 

V nedeljo, 8. septembra 2019, smo se gasilci Gasilske zveze Žalec udeležili svečanega dogodka ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem, ki je bil skupaj z veliko gasilsko parado  v središču Metlike. Na prireditvi  smo sodelovali prostovoljni gasilci iz vseh 17 gasilskih regij, poklicni gasilci ter drugi pripadniki sil za zaščito in reševanje, skupaj več tisoč udeležencev.  Iz naše gasilske zveze je bilo na prireditvi kar 57 udeležencev.

 

V soboto, 14. septembra 2019, je v Libojah potekalo Tekmovanje starejših gasilk in gasilcev Gasilske zveze Žalec.

 

V nedeljo, 15. septembra 2019, je v športnem centru v Žalcu potekalo Člansko tekmovanje Gasilske zveze Žalec.

Na obeh tekmovanjih je nastopilo 58 tekmovalnih enot. Najboljše tri in enote, ki so dosegle normo, so se uvrstile na regijsko tekmovanje, ki bo 28. 9. 2019 v Velenju. Na tem tekmovanju bodo našo gasilsko zvezo zastopali:

  • Člani A: Dobrovlje, Andraž nad Polzelo, Drešinja vas in Andraž nad Polzelo
  • Članice A: Andraž nad Polzelo, Drešinja vas, Kapla-Pondor
  • Člani B: Levec, Letuš, Zabukovica, Braslovče
  • Članice B: Andraž nad Polzelo, Braslovče, Vransko
  • Starejši gasilci: Ponikva pri Žalcu, Drešinja vas, Zabukovica, Kasaze-Liboje
  • Starejše gasilke: Kapla-Pondor

 

V soboto, 14. 9. 2019, je na Kopah potekalo letošnje državno tekmovanje mladine v orientaciji. Na tekmovanju so nas zastopale tri ekipe. Mladinci in mladinke PGD Drešinja vas, ki so zasedli 14. oziroma 12. mesto, ter gasilci pripravniki PGD Ojstriška vas, ki so osvojili 16. mesto. Skupaj je bilo na državnem tekmovanju 192 ekip iz vseh 17 gasilskih regij.

 

 

Nekaj statistike:

 

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 22 intervencij, ki so skupno trajale 24 ur in 10 minut. Najdaljša intervencija je trajala 2 uri in 30 minut, najkrajša pa le 10 minut.

 

 

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec:

 

V GPO Žalec je bilo 10 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev,. V GPO Braslovče so imeli 6 intervencij, GPO Vransko in GPO Tabor sta imeli po eno intervencijo, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev ter GPO Polzela  štiri intervencije.

                                                                                           Tadej Zupan, 
                                                                                           predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Oglejte si tudi