Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. aprilom in 15. majem 2020

Dogodki:

 

V ponedeljek, 16. marca 2020, je bila razglašena epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). Od tega trenutka dalje smo gasilci prekinili vsa tekmovanja, izobraževanja ter vsa ostala nenujna dela opravljamo zgolj posredovanja ob nesrečah in požarih.

 

Vse informacije glede KORONA VIRUSA lahko spremljate na spletni strani Uprave za Zaščito in reševanje, https://www.gov.si/teme/koronavirus/ in na spletni strani Nacionalnega Inštituta za Javno zdravje https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

 

Klicni center za informacije o koronavirusu 080 14 04.

 

Nekaj statistike:

 

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 17 intervencij, ki so skupno trajale 23 ur in 20 minut. Najdaljša intervencija je trajala 3 ure, najkrajša pa 30 minut. 

 

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec:

 

V GPO Žalec so imeli 9 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Braslovče so imeli pet intervencij, v GPO Polzela so imeli dve intervenciji ter GPO Vransko eno, v GPO Tabor pa  intervencij niso imeli.

 

Priloga mesečnemu poročilu Gasilske zveze Žalec

Intervencije na območju Gasilske zveze Žalec med 15. aprilom in 15. majem 2020 – izpis iz VULKANA (izsek za GPO Vransko)

 

GPO VRANSKO, 30. 4. 2020

Ob 21.34 so v kraju Jeronim, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, na zahtevo policije gasilci PGD Vransko in Ločica pri Vranskem pogasili večji kup vejevja in pregledali okolico.

 

 

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan, predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Oglejte si tudi