Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. aprilom in 15. majem 2019

Dogodki:

 V soboto, 27. aprila 2019, smo se člani Gasilske zveze Žalec udeležili skupščine pobratene Vatrogasne zajednice grada Križevaca iz Hrvaške, ki je potekal v gasilskem domu v kraju Sveta Helena.

 

V  soboto, 3. maja 2019, je  bil organiziran posvet mentorjev in sodnikov GZ Žalec.

Posvet je potekal v dveh delih.

1. del je potekal v Andražu, kjer so bile predstavljene tekmovalne discipline za mladino, 

2. del pa je potekal na Polzeli, kjer so bile predstavljene novosti pri tekmovalnih disciplinah za člane in veterane. Pripravljeni so bile tudi praktični prikazi disciplin.

 

V soboto, 11. maja 2019, je Gasilska zveza Žalec v sodelovanju s Gasilskim poveljstvom občine Polzela pripravila tekmovanje gasilske mladine v gasilski orientaciji. Mladi gasilci, ki so soboto preživeli na Polzeli, so bili razdeljeni v šest kategorij. Skupno se je tako na tekmovanju pomerilo 87 ekip. Na regijsko tekmovanje, ki bo konec maja v Šmartnem ob Dreti, so se uvrstile po tri najboljše ekipe iz vsake kategorije:

  • Pionirke: 1. Drešinja vas, 2. Levec, 3. Polzela
  • Pionirji: 1. Drešinja vas, 2. Kapla-Pondor, 3. Kapla-Pondor 1
  • Mladinke: 1. Drešinja vas, 2. Andraž nad Polzelo, 3. Polzela
  • Mladinci: 1. Drešinja vas, 2. Vransko 1, 3. Kapla-Pondor
  • Gasilke pripravnice: 1. Polzela
  • Gasilci pripravniki: 1. Trnava, 2. Ločica ob Savinji, 3. Ojstriška vas-Tabor

 

V sredo, 15. maja 2019, je v Žalcu potekala prireditev Tedna vseživljenjskega učenja »PARADA UČENJA 2019«, v organizaciji UPI Žalec, kjer smo predstavili tudi delo naše GZ Žalec. Gasilsko zvezo Žalec sta predstavljali mladinska komisija in komisija za gasilsko tehniko. Med drugim so se predstavile mladinke, ki tekmujejo v gasilskem kvizu.

 

Nekaj statistike:

 

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 11 intervencij, ki so skupno trajale 14 ur in 40 minut. Najdaljša intervencija je trajala 2 uri in 10 minut, najkrajša pa 10 minut.

 

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec:

 

V GPO Žalec je bilo 8 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela so imeli tri intervencije, GPO Braslovče, GPO Vransko ter GPO Tabor pa niso imeli intervencij.

 

 

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan,
predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Oglejte si tudi