Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Kaj se z našo kožo zgodi poleti?

Sonce nas poleti s svojimi žarki prav prijetno ogreje, pomaga nam pridobiti lepo, porjavelo polt ter nam daje energijo. Vendar, kaj se s kožo zgodi, če poleti ni ustrezno negovana? Poleg mnogih pozitivnih vplivov sonca na kožo, so tukaj še negativni, ki pa se jih premalo zavedamo. Da bi našo kožo tudi čez leta ohranili v dobrem stanju, je potrebno mnogo več, kot le zaščita pred sončnimi žarki ter strokovna nega obraza enkrat letno. Nepravilno sončenje kožo postara veliko hitreje.

 

Naša koža je poseben organ in zaradi tega potrebuje tudi takšno nego: redno in prilagojeno vsakemu posamezniku. Pa veste kakšno nego potrebuje vaša koža vsak dan? Kakšno nego potrebuje poleti, in kakšno v drugih letnih časih? Prilagojena mora biti tudi vaši starosti in tipu kože. Zato je pomembno, da najprej spoznate svojo kožo in njene potrebe, da ji boste lahko nudili le najboljše, kar v danem trenutku potrebuje. Prej kot začnemo z redno in pravilno nego, dlje bo koža ostala lepa, mladostna, negovana in predvsem ZDRAVA!

 

Želim vam predstaviti 5 ključnih korakov nege vaše kože:

 

1. Vsakodnevno čiščenje

 

Čiščenje kože je prvi in najpomembnejši korak na poti do boljšega počutja in lepšega videza. Ko kožo očistite z njej primernim izdelkom, odstranite nečistoče, ki so se čez dan nabrale in ličila, ki ste jih morda uporabili. Ni dovolj, da uporabite zgolj vodo, ker so na koži prisotne tudi mastne nečistoče. Priporočam mleko, gel ali peno za čiščenje obraza. Koža, ki ni primerno očiščena se stara hitreje!

 

2. Zakaj se uporablja tonik?

 

Z nanosom tonika koži povrnemo naraven pH, ki smo ga pri čiščenju odstranili. Prav tako tonik osveži in navlaži kožo ter odstrani nečistoče, ki so še ostale na obrazu pri čiščenju. Če imate mastno kožo, pomaga uravnavati odvečno maščobo.

 

3. Kako pogosto uporabljati piling?

 

Šele ko koži privoščimo piling, lahko začne sprejemati vse učinkovine, ki jih nanesemo z izdelki za nego. S pilingom iz kože odstranimo odmrle celice vrhnjice, ki sicer onemogočajo videz urejene, negovane in gladke kože. Prav tako spodbudi cirkulacijo kože, s čimer dosežemo boljšo njeno naravno obnavljanje. Vendar pa ga ni dobro uporabljati prepogosto, priporočam le enkrat mesečno.

 

Izdelava domačega pilinga

V posodico zmešajte 1 žlico rjavega sladkorja in 2 žlici medu. Rjavi sladkor bo na koži deloval kot piling ter tako odstranil odmrle celice, med pa v kožo dovaja antioksidante in zavlačuje staranje kože, poskrbi za ustrezno vlaženje in s svojimi protimikrobnimi lastnostmi odlično deluje v boju proti bakterijam in nečistočam.Vaša koža bo mehka, navlažena in elastična.

 

4. Maske, ampule, serumi

Pogosto običajna (vsakdanja) nega kože ni dovolj, saj so na njej pogosto prisotne moteče nepravilnosti (gube, mozolji, pigmentna znamenja) ali pa je koža samo zelo izsušena. Zato je v teh primerih potrebno kož zagotoviti dovolj vlage in hranilnih snovi. V boju proti neželenim nepravilnostim so zato odlične maske za občasno nego, ampule za bolj intenzivno vlaženje ter serumi za vsakodnevno nego. Vsi ti izdelki naj bodo prilagojeni vašemu tipu kože v določenem obdobju.

 

5. Kakšno kremo izbrati?

Na tržišču je ogromno krem, ki obljubljajo želene rezultate. Pa vendar večina od nas vedno nima najustreznejšega izdelka zase. Veste kaj vaša koža potrebuje točno v tem trenutku? Primer: Ko ste lačni, vam začne kruliti v želodcu, to hitro opazite in v telo vnesete potrebna hranila. Kaj pa ko vaša koža začne klicati po vlagi? Veste kakšen je občutek in kaj nanesti na obraz takrat?

Vsaka koža je drugačna, zato je najbolje, da se o tem, kaj potrebuje vaša koža, posvetujete s strokovnjakom - kozmetičarko, morda preizkusite različne izdelke in ugotovite, kaj vam najbolj ustreza ter tako začnete z vsakodnevnim ritualom, ki vas pelje po poti lepote in zdravja.

 

Ne pozabite, če želite svojo kožo ohraniti lepo in zdravo, je najpomembneje, da že danes začnete s pravilno nego. Če ne morete sami ugotoviti, kaj vaša koža potrebuje in kateri izdelek je primeren za vas, me lahko za nasvet pokličete na številko 051 214 324 ali mi pišete. Z veseljem vam pomagam priti na pravilno pot negovanja vaše kože.

Katja Marn 

Oglejte si tudi