Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Več žensk kot moških

V dvorani Kulturnega doma Vransko je v torek, 6. decembra, potekala 1. redna (konstitutivna) seja Občinskega sveta Občine Vransko, ki jo je vodil najstarejši svetnik Rafael Novak, na njej pa se je Občinski svet seznanil s Poročilom o izidu volitev župana in občinskega sveta v Občini Vransko ter potrdil mandatno komisijo, ki je ugotovila, da pritožb kandidatov oziroma predstavnikov kandidatur ni bilo. Obrazložitev poročila je podala predsednica Občinske volilne komisije Brigita Miklavc.
V nadaljevanju so bili potrjeni mandati vseh enajstih članov Občinskega sveta in pa tudi nove županje Občine Vransko Nataše Juhart, ki bo tako Občino Vransko vodila naslednja štiri leta. Imenovani člani Občinskega sveta Občine Vransko za mandatno obdobje 20222026 so naslednji: Nova Slovenija – krščanski demokrati (9 svetnikov): Robert Novak, Brigita Gosak, Zdenka Verdel, Lucijan Ocvirk, Kristina Reberšek, Rafael Novak, Sonja Cencelj, Petra Farkaš, Jože Matko; SDS (2 svetnika): Marjan Pečovnik, Damjana Bistan Učakar.

Imenovana je bila tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja v naslednji sestavi:  Brigita Gosak – predsednica, člani: Jože Matko, Zdenka Verdel, Kristina Reberšek in Marjan Pečovnik.

T. T.


 

Oglejte si tudi