Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

Okrepljeni VRANI Vransko še močnejši v novo sezono

Po lanskoletni sezoni, polni presežkov, v kateri smo v kategoriji U13 osvojili zgodovinsko 6. mesto v 1. SKL, se uvrstili na finalni turnir najboljše četverice v ligi jr. NBA, s selekcijo U11 suvereno premagovali vrstnike iz Uniona Olimpije in Heliosa ter še mnogih drugih lepih trenutkih, smo VRANI Vransko pogumno in bojevito zakorakali v novo tekmovalno sezono.
V novi sezoni smo še posebej veseli okrepitev v najmlajših vrstah, kajti najmlajša in v lanski sezoni številčno najšibkejša selekcija je letos doživela pravi košarkarski BUM. Medtem ko smo v pretekli sezoni komajda sestavili ekipo za tekme, je letos vrvež na treningih nepopisen. Barve najmlajših vranov bo v selekciji U9 zastopalo kar 30 otrok. Otroci se z nasmehom na licih učijo prvih košarkarskih veščin in – kar je najpomembneje – se zabavajo. V prvinskem otroškem veselju selekciji U9 in U11 pričakujeta prve januarske tekme, ki bodo za njih prvi vrhunec in zaslužena nagrada za opravljene treninge.

 

Selekcije od U13 in starejše, vključno s člansko ekipo, so že v polnem tekmovalnem zagonu. Letošnja selekcija U13 je glede na lani šibkejša, saj ima v ekipi le enega 12-letnika. Vsi ostali so mlajši, tako da letos realno ne računamo na tako dobre rezultate kot v pretekli sezoni. A ta selekcija bo skupaj igrala še dve leti in vsi realni optimisti verjamemo, da lahko naslednje leto ogrozi najboljšo uvrstitev katere koli selekcije v 12-letni zgodovini kluba VRANI Vransko in naskakuje finalni turnir najboljše četverice, ki se nam je lani le za las izmaknil. Ekipo U13 vodi fenomenalni in neumorni kapetan Tjaš NOVAK, ki je eden nosilcev igre vranov tudi v selekciji U15.

 

Ravno tako kot U13 je tudi selekcija U15 letos močno pomlajena. Le trije igralci ekipe, ki ji na igrišču suvereno poveljuje kapetan Žan BIZJAK, so stari 14 let, medtem ko so ostali mlajši. Zato smo realno pričakovali slabše rezultate, a fantje se s tem niso strinjali. Uvod v sezono v 2. SKL z razmerjem zmag in porazov 6 : 0 nam je omogočil napredovanje v 1. SKL, kjer pa fantje nadaljujejo z nezmanjšanim tempom. V nedeljo so razmerje zmag povišali na 7 : 0 in tako tudi prvi del tekmovanja v 1. SKL pričeli s suvereno zmago nad sicer zelo dobro ekipo Domžal. Ob vsem tem bolj kot sami rezultati navdušuje njihova predstava na igrišču. Uživamo, ko gledamo, kako naši igralci disciplinirano, neverjetno agresivno in kombinatorno v hudem ritmu lomijo in s svojimi veščinami v obup spravljajo večje in fizično močnejše nasprotnike. Ja, nekaj let kvalitetnega, metodičnega treninga se na igrišču pozna.

 

Enak scenarij kot selekcija U15 piše tudi ekipa U17, ki ji na igrišču poveljuje Filip PIKŠ. Fantje iz ekipe U17 so se v prvem delu tekmovanja s šestimi zmagami in brez poraza gladko uvrstili v 1. SKL, kjer jih v nadaljevanju sezone čakajo težki nasprotniki in napeti obračuni. Ekipa U19 s kapetanom Anejem LISANČIČEM na čelu moči s svojimi nasprotniki meri v 2. SKL, kjer s štirimi zmagami in dvema porazoma kroji vrh lestvice. Visoke cilje pa so si zastavili tudi naši člani, ki s trenutnim razmerjem zmag in porazov 2 : 2 ciljajo na uvrstitev med prve 4 ekipe vzhoda in s tem uvrstitev v končnico in razigravanje za prvaka 4. SKL. Člane na igrišču vodi neumorni in energični ŽAN, za katerega tako kot za ostale igralce nobena žoga ni izgubljena.

 

In kako potekajo naši treningi? VRANI Vransko vsak dan pridno treniramo v odličnih pogojih v naši dvorani na Vranskem. Trikrat tedensko so treningi organizirani tudi v Žalcu in enkrat na teden v Šempetru. Barve VRANOV letos zastopa skoraj 120 igralcev. Užitek je priti pogledat trening v polno zasedeno dvorano VRANA, kjer najmlajše v prvi tretjini dvorane vragolij z žogo uči trener Žan OCVIRK, v srednji tretjini mladinci igrajo tisto pravo, dinamično košarko pod vodstvom trenerja Bojana SUŠINA, medtem ko v zadnji tretjini svojo skupino fantov na tekme pripravlja Luc OCVIRK. Če fantje po uri in pol intenzivnega treninga izvajajo pressing po celem igrišču in dajejo od sebe vse, kot da se je trening šele ravnokar začel, potem vemo, da je kemija prava. Za tako dobro kondicijsko vzdržljivost mora biti prava tudi telesna priprava. Zanjo pri igralcih U15, U17 in U19 že drugo leto zapored skrbi kinezologinja Tjaša BRIŠNIK. Da ekipa diha drug z drugim in drug za drugega, priča še en prizor s treningov. Teh se namreč udeležuje in na njih soigralce s klopi spodbuja tudi poškodovani Leon PIKŠ, ki komaj čaka, da bo lahko pod koši znova delil banane.

 

Letošnja sezona bo tekmovalno zelo pestra. Tekmovali bomo v vseh selekcijah državnega prvenstva pod okriljem Košarkarske Zveze Slovenije (U9, U11, U13, U15, U17, U19 + člani) in v Pokalu ŠPAR. Že tradicionalno bomo merili moči tudi v tekmovanju Basket4kids v organizaciji Šport TV ter drugič zapored v tekmovanju osnovnih šol jr. NBA.

 

Rezultati so pomembni in veselimo se vsake zmage. A v klubu se zavedamo, da je bolj pomembno od rezultata samega, da se otroci gibajo in spoznavajo pomembnost timskega dela ter da preko športa gradijo svojo osebnost. Da spoznajo, da ni najpomembneje biti najboljši igralec ekipe, temveč da je uspeh ekipe mozaik, v katerega mora sleherni igralec na igrišču in rezervni klopi prispevati svoj delež. Ne bomo zmagali vseh tekem, a nikomur svoje kože ne bomo poceni prodali. VRANI Vransko, vsak dan močnejši!

 

Za vpis otrok v KK VRANI Vransko pokličite: Žan OCVIRK, 031 858 257.

 

Zapisal: Darko Kramar

Oglejte si tudi