Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

ODBOJKA – ŠD PAPAGAJI Vransko uspešni v Pokalnem tekmovanju OZS

Tudi letos so se vranski odbojkarji odločili svojo kakovost preveriti v Pokalnem tekmovanju Odbojkarske Zveze Slovenije. Začeli so suvereno in v domači dvorani v 2. kolu gladko s 3 : 0 (-4, -13, -10) v nizih nadigrali ekipo Adergas iz Kranja in se uvrstili v naslednji krog tekmovanja.
V 3. kolu je na Vransko prišla ekipa MOK Kočevje, ki pa je bila ravno tako prenizka ovira za razigrane Papagaje. Na tej tekmi smo bili poleg lepe predstave naših odbojkarjev in gladke zmage veseli predvsem obiska gledalcev, kajti 100 bučnih navijačev na odbojkarski tekmi na Vranskem je praktično nepredstavljivo. Hvala vsem podpornikom.

Po dveh domačih tekmah so se Papagaji v 4. krogu pokala OZS z nekaj najzvestejšimi navijači odpravili na gostovanje na Primorsko. V Prvačini so se pomerili z ekipo HIT Nova Gorica, ki je desetletje igrala v prvi slovenski ligi. Vložek na tekmi je bil velik, kajti zmaga je prinašala uvrstitev med 16 najboljših moštev in domač dvoboj z vrhunsko ekipo Calcit Kamnik. V prvem nizu so naši odbojkarji po napetem boju in štirih zaključnih žogah za zmago na koncu klonili z rezultatom 28 : 30. V naslednjih dveh nizih je do izraza prišla kakovost nasprotnikov in njihove dolgoletne izkušnje igranja na najvišjem nivoju, tako da so morali Papagaji na koncu tekme stisniti roko boljšemu nasprotniku. 

Letošnjo udeležbo v pokalnem tekmovanju lahko sklenemo s pozitivno oceno. Ugotovitev, da se lahko amaterska ekipa odbojkarskih entuziastov tako dobro kosa s prekaljenimi igralci in uvrstitvi v 4. krog pokalnega tekmovanja je za ŠD Papagaje vrhunski dosežek. Naslednje leto gremo še dlje!

 

                                                                                                          Darko Kramar

Oglejte si tudi