Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
1°C
JUTRI
4°C
-5°C
Oceni objavo

Ivi Hrastovec že drugič absolutni zmagovalec Julian Alps Traila

Med 8. in 10. septembrom 2023 je v Sloveniji potekal Julian Alps Trail Run by UTMB. Gre za edino slovensko tekaško prireditev, ki je del svetovne serije UTMB, ki združuje najboljše tekaške trail prireditve na svetu. Julijske Alpe in okolica ponujajo vse, kar je značilno za trail tek: gorske poti, na katerih se prepletajo tehnično lažje in težje prehodni tereni, s krasnimi razgledi.

Tekači so lahko izbirali med šestimi razdaljami (10, 15, 30, 65, 100 in 170 kilometri). Gorskega traila, z natančno 177 kilometrsko razdaljo in okoli 8000 višinskimi metri, se je udeležil tudi naš občan, ultramaratonec Ivan Hrastovec.

Tekači so se podviga lotili v Kobaridu, od koder jih je pot vodila nad Podbrdom, pod Črno prstjo do Soriške planine, po grebenu v smeri Ratitovca, od koder so se spustili na Jelovico in nadaljevali v smeri Babjega zoba proti Bledu in nato proti Žirovnici. Od tu so se, ob pogledu na Blejsko jezero v daljavi, vzpeli na najvišjo točko tekmovanja, na Stol. Po grebenu Karavank so tekli do Golice, kjer je Ivan uzrl sončni vzhod, in Dovške Babe, nato pa je sledil spust direktno v dolino do Mojstrane. Po krajšem ravnem odseku jih je čakal ponovni vzpon iz Gozda Martuljka, mimo slapu Jerman do Srednjega vrha, od koder pa le še umirjen spust do cilja v Kranjski Gori.

Po 22 urah 38 minutah in 41 sekundah teka je Ivan prvi prečkal ciljno črtno ter tako ugnal vso svetovno tekaško konkurenco. Z osvojenim časom je mimogrede izboljšal še svoj rezultat iz leta 2021 za kar 2 uri, ter tako že drugič postal absolutni zmagovalec tega slovenskega traila.

Mirno lahko rečemo: "Čestitke, Ivi, kralj gorskih tekov!"

Monika Marn

 

Oglejte si tudi