Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Vrtec in vrtiček

Že nekaj let naše vrtčevsko igrišče krasijo tudi zelenjavne gredice. Zanje pridno skrbijo otroci vseh oddelkov od dveh let dalje … mali vrtnarji.

Tudi v letošnjem šolskem letu so naše gredice na  igrišču bogato obdelane. V jeseni smo z njih pospravili zadnje pridelke, jih prekopali in posejali motovilec in zimsko solato. Preko zime so semena »počivala« v zemlji, ob prvih pomladnih padavinah in toplejših sončnih žarkih pa so iz zemlje čudežno in bujno pognale prve rastlinice, ki smo jih presadili. V februarju smo v oddelkih 56 let posejali semena paradižnika in paprike in jih pridno presajali v skladu z rastjo. Nekaj sadik smo potem zaupali v oskrbo vsakemu od oddelkov od dveh let dalje. Te sadike so otroci posameznih oddelkov v teh dneh posadili na vrtčevske gredice. Zdaj bomo seveda morali poskrbeti za obilno zalivanje in uspeh gotovo ne bo izostal. V aprilu smo v gredice posadili tudi krompir, čebulo, šalotko in fižol.

Verjemite, da nam vse zelo dobro uspeva. Kako tudi ne, ko pa majhne otroške ročice v vsa opravila  vložijo veliko truda in ljubezni.

Obogatitveni dan v juniju je bil v znamenju dobrot z našega vrta. Tako smo si privoščili pečen mlad krompir in solato. Kaj je lahko še boljšega, kot si pripraviti takšno malico kar na igrišču.

Poleg vsega naštetega pa mali vrtnarji redno grabimo sveže pokošeno travo, odstranjujemo listje in  urejamo hiško z igračami.  Obrezujemo tudi maline in robidnice, ki nas v poletnih mesecih nagradijo s sladkimi plodovi.

Mentorici malih vrtnarjev: Nada Kolar in Simonca Kopitar

Oglejte si tudi