Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
9°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Obisk policistov s policijskim delovnim psom

V Vrtcu Vransko smo bili deležni posebnega obiska dveh policistov ter policijskega delovnega psa, ki prihajajo s Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje.

Med obiskom so otroci imeli priložnost spoznati različno opremo in pripomočke, ki jih uporabljajo policisti pri svojem delu in urjenju psov. Ta del je bil še posebej zanimiv in poučen za naše otroke. Otroci so bili deležni edinstvene priložnosti, da spoznajo pomembno vlogo, ki jo imajo policisti in njihovi psi v naši skupnosti.
Otrokom so bile predstavljene različne vrste opreme, ki jo uporabljajo pri svojem delu na terenu. To vključuje zaščitno opremo, kot so jopiči in čelade, ki varujejo policiste med nevarnimi situacijami. Otroci so bili navdušeni nad tem, saj so opremo imeli možnost tudi preizkusiti.
Poleg zaščitne opreme sta policista pokazala tudi različne pripomočke, ki jih uporabljajo pri urjenju psov. To vključuje posebne igrače, ki jih uporabljajo za motivacijo psov pri učenju novih veščin. Tudi te igrače so imeli otroci priložnost preizkusiti sami.
Predstavljen je bil tudi posebej izurjen nemški ovčar Gator, ki ga uporabljajo pri različnih nalogah, kot je iskanje pogrešanih oseb, interveniranje, varovanje javnih prireditev, prijetje storilcev kaznivih dejanj ter za specialistično uporabo, kot je iskanje prepovedanih drog, orožja in eksploziva. Sledili smo cilju iz Kurikuluma za vrtce »Otrok spoznava, da si morajo vsi ljudje v določeni družbi pomagati in sodelovati, da bi lahko ta delovala ter omogočila preživetje, dobro počutje in udobje.«
Navdušeni smo bili tudi nad predstavitvijo spretnosti in znanja psa Gatorja, njegovo zvestobo in pripadnostjo svojemu skrbniku. Ob tem sta policista spodbujala tudi vprašanja otrok, ki so bili zelo radovedni.
Ob koncu obiska so bili otroci polni vtisov in navdušenja. Spoznali so, da so policisti prijazni in dostopni ljudje, ki so tam, da pomagajo, in da so njihovi psi pomembni del njihove ekipe.
G. Aleksander Škornik, g. Robert Lipuš in seveda nemški ovčar Gator, otroci iz Vrtca Vransko z vzgojiteljicami se vam iskreno zahvaljujemo za obisk, za opravljanje vašega dela in za to, da ste na nas pustili trajen vtis. Tako ste prispevali tudi k celostnemu razvoju otrok. Tudi v prihodnje se bomo potrudili in skozi profesionalno skrb ponujali podobne pestre in zanimive dejavnosti, ki bodo bogatile izkušnje naših otrok.


Ana Ribič

Oglejte si tudi