Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Igriva arhitektura

Na pobudo agencije SPIRIT in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so zasnovali tehniške dni na temo LESA in LESENIH IZDELKOV. Naš vrtec je bil izbran za izvedbo brezplačnega tehniškega dne na temo LESA za vse oddelke 2. starostnega obdobja, in sicer v petek, 11. 11. 2022.

Obiskali so nas zunanji  sodelavci iz Centra arhitekture Slovenije – programa Igriva arhitektura, v okviru katerega si prizadevajo za ustvarjalno opismenjevanje mladih na področju arhitekture in prostora.

Ustvarjalna delavnica se je pričela s pravljico Trije prašički. Mentorji so med branjem pravljice pokazali različne materiale: slamo, opeko, les. Otroci so manipulirali s pokazanimi materiali, nato pa smo se osredotočili samo na les. Mentorji so na odrezanem deblu otrokom pokazali nekatere značilnosti  drevesa (letnice, izrastki za veje, smola ...). Otroci so naštevali, kaj vse je iz lesa. Tako smo ugotovili, da nas obdaja veliko lesenih predmetov. Spoznali smo najrazličnejše vrste lesa in les v različnih oblikah.  Otroci so jih lahko potipali, povonjali in se igrali z njimi. Razvila se je spontana igra z lesom. Nastajali so najrazličnejši leseni objekti. Otroci so bili  sodelovalni, motivirani za igro in kasneje ponosni na svoje izdelke.

 Za oddelke 36 let zapisali Simona In Maja.

Oglejte si tudi