Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

PRIZNANJE BLAŽA KUMERDEJA OSNOVNI ŠOLI VRANSKO-TABOR

Osnovna šola Vransko-Tabor je za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso v partnerskem sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo prejela priznanje Blaža Kumerdeja. Blaž Kumerdej je imel v 18. stoletju, v času razsvetljenstva, pomembno vlogo v razvoju šolskega sistema na Slovenskem.

Za leto 2019 je bilo podeljenih skupaj pet priznanj, od tega sta ga prejeli dve osnovni šoli.

Slavnostna podelitev je potekala v četrtek, 13. 2. 2020, v dvorani Muzeja novejše zgodovine v Ljubljani, v Cekinovem gradu. Udeležili smo se je podžupanja Nataša Juhart, ravnateljica Majda Pikl in še dvanajst predstavnikov strokovnih delavcev, ki smo v preteklih letih aktivno sodelovali v razvojnih in inovacijskih projektih Zavoda Republike Slovenije za šolstvo. Nagovorili so nas direktor zavoda Republike Slovenije za šolstvo dr. Vinko Logaj, državna sekretarka Ministrstva Republike Slovenije za izobraževanje, znanost in šport Martina Vuk ter predsednik komisije za podeljevanje priznanj Tomaž Kranjc.

V obrazložitvi priznanja so zapisali, da naša šola že desetletja strokovno sodeluje z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo v različnih projektih in poskusih, uvaja novosti in posodobitve v učni proces, strokovni delavci se udeležujemo usposabljanj, sodelujemo na seminarjih, posvetih in konferencah, smo avtorji strokovnih člankov v Zavodovih publikacijah, se vključujemo v Zavodove projekte, gostimo strokovna srečanja ravnateljev in učiteljev. Šolo so prepoznali kot dolgoletno odlično partnerico.

Te besede so nas seveda navdale z velikim ponosom. Ravnateljica se je v svojem nagovoru zahvalila predstojnici OE Celje mag. Sonji Zajc, vsem, ki nas spremljajo in podpirajo naše delo, posebno zahvalo pa je izrekla svojemu kolektivu, na katerega je zelo ponosna. Strokovni delavci zavzeto sodelujemo in skupaj z njo ustvarjamo nove priložnosti za učenje. Le z dobrim medsebojnim sodelovanjem in v spodbudnem okolju lahko napredujemo, rastemo in se razvijamo. 

Dobili smo priznanje za preteklo delo, hkrati pa to pomeni veliko obvezo tudi za naprej. Trudili se bomo s srcem in vizijo delati tudi v prihodnje.

 

Polona Učakar

Oglejte si tudi