Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
1°C
JUTRI
4°C
-5°C
Oceni objavo

Poznate Magdo?

Otroci danes znajo prej uporabljati pametni telefon kot žlico. Malo starejšim pa hiter tehnološki napredek in vsesplošna digitalizacija utegneta povzročati kar nekaj preglavic.

V sodelovanju z Društvom NOVUS, ki izvaja projekt DiFIT – Digitalni fitnes dolgožive družbe, smo 16. maja izvedli brezplačno praktično delavnico Osnovna raba pametnega telefona, z namenom starejšim olajšati vsakodnevno rokovanje s pametnim telefonom.

Na delavnici smo z udeleženci osvojili kopico praktičnih veščin ter spoznali Magdo – mobilno aplikacijo za »kul in aktivne seniorje«, ki jo je razvilo socialno podjetje Simbioza Genesis, in si jo lahko brezplačno naložite na svoj telefon.

Aplikacija nudi najrazličnejše vsebine za aktivno življenje, zna pa tudi priskočiti na pomoč. V aplikaciji lahko izbirate med več sklopi: novice, info točka, učilnica, telovadnica, dogodki, miselne igre, radio in izleti. Vsak sklop vsebuje več različnih tem. Za občutek vam predstavljamo sklop »Učilnica«, v kateri najdemo nasvete za uporabo računalnika, pametnega telefona, e-bančništva in osebna zavarovanja, v »Kuhinji« pa zanimive recepte in podobno.

Ker je bil odziv udeležencev zelo pozitiven, smo se odločili, da s tovrstnimi delavnicami nadaljujemo tudi jeseni, in sicer v torek, 10. oktobra, Pametni telefon in aplikacije in v četrtek, 19. oktobra, Spretno in varno v svetu digitalizacije in poslavljanja gotovine. Obe delavnici bosta v sejni sobi Občine Vransko, z začetkom ob 9. uri in sta za udeležence brezplačni. S seboj pa imejte svoje pametne telefone. Število mest je omejeno, zato so prijave že mogoče na telefonsko številko 031 729 953 (Monika Marn).

 

Medgeneracijski center Vransko

Oglejte si tudi