Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

IZLET NA PRŠIVEC

Čeprav tisto soboto ni kazalo, da bo vreme zdržalo, smo zbrali pogum in se ob šesti uri odpeljali z AP Vransko proti Bohinju in vse do planine Blato. Tu smo oprtali nahrbtnike in krenili na pot do Planine pri Jezeru, kjer smo imeli krajši postanek. Pot smo nadaljevali na planino Viševnik ter mimo Bregarjevega zavetišča naprej na Prišivec (1761 m), ki  se nahaja nad Bohinjskim jezerom in spada med najlepša razgledišča Julijskih Alp. Stoji prav v središču veličastnega venca gora, ki obdajajo Bohinjsko dolino.

Oblaki, ki so se zgrinjali nad Bohinjem, so nas hoteli nekoliko prestrašiti, čutiti je bilo že rahle dežne kaplje, vendar nam je uspelo osvojiti Pršivec brez uporabe dežnikov in palerin. Razgled sicer ni bil najboljši, zato pa se bomo še vrnili. 

Na Planino pri Jezeru smo se vrnili po drugi poti. Pri koči smo si privoščili  malo daljši postanek za kosilo oz. enolončnico in uživanje v prekrasni naravi. Nato je sledil še enourni spust  do avtobusa na planini Blato. Prijetno utrujene nas je kmalu zazibalo v spanec, medtem ko nas je naš šofer Franci, ki se je tudi pridružil skupini in osvojil vrh, varno peljal proti domu.

                                                          PD Vransko

Oglejte si tudi