Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
34°C
16°C
JUTRI
30°C
13°C

Na koncertu "Žarek upanja za otroški nasmeh" zbrali 12.300 evrov

V Športni dvorani Vransko je v četrtek, 19. maja, potekal 6. tradicionalni dobrodelni koncert v organizaciji Rotary cluba Žalec. Vsa leta kot gostitelj koncerta sodeluje Občina Vransko, zato je na začetku prisotne pozdravil župan Franc Sušnik.

V pestrem programu je nastopil Policijski orkester pod vodstvom dirigenta Nejca Bečana. Pridružil se mu je združeni otroški in mladinski pevski zbor OŠ Vransko-Tabor in OŠ Franca Kocbeka Gornji Grad. Nastopili so priznani pevci in skupine slovenske zabavne in narodno-zabavne glasbe: SoulGreg Artist Kvartet, skupini Zaka' pa ne in Firbci, legendi slovenske glasbene scene Oto Pestner in Irena Vrčkovnik ter Modrijani, ki so tako kot Policijski orkester že vsa leta zvesti dobrodelnemu koncertu Rotary cluba Žalec. V znak zahvale je Policijskemu orkestru in Modrijanom predsednik kluba dr. Miroslav Žaberl podelil zahvalni plaketi. Prisotne je nagovoril tudi guverner Rotary distrikta 1912, ki pokriva Slovenijo in Makedonijo, Dušan Peterkovič.

Predsednik kluba Miroslav Žaberl je ob koncu prireditve podelil simbolične dobrodelne čeke ravnateljicama OŠ Vransko-Tabor Majdi Pikl v znesku 8.200 evrov in OŠ Gornji Grad Blanki Nerad v znesku 4.100 evrov, ki bodo namenjeni za otroke teh osnovnih šol za financiranje dodatnih vsebin in programov. Ta pomoč bo omogočila, kot je poudarila voditeljica prireditve Dragica Sternad Pražnikar, da bodo lahko razvijali svoje potenciale in gradili boljši svet, nekoč pa morda sami pomagali nekomu, ki bo pomoč potreboval.                   T. T.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi