Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
7°C
3°C
JUTRI
5°C
-4°C

"Inovator leta Spodnje Savinjske doline" za leto 2019 - nagrade in priznanja podelili za tri inovacije

S slavnostno podelitvijo priznanj in nagrad, ki je bila tokrat zaradi aktualnih kriznih koronarazmer organizirana na odprtem prireditvenem prostoru Fontane piv zeleno zlato v Žalcu, je bil zaključen razpis »Inovator leta Spodnje Savinjske 2019«, kjer so občine Spodnje Savinjske doline (SSD) in Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec s strokovno pomočjo Razvojne agencije Savinja tokrat podelili nagrade in priznanja trem najboljšim inovacijam lokalnega okolja za preteklo leto.

Priznanja so tokrat nagrajencem podelil minister za infrastrukturo RS Jernej Vrtovec, župan Občine Žalec Janko Kos in predsednik  komisije za izvedbo razpisa Inovator SSD Danilo Basle. Minister Jernej Vrtovec je s svojim obiskom v nagovoru naglasil pomen inovacijske sposobnosti, ki je skupaj s človeškim kapitalom ključen dejavnik boljše produktivnosti, ob tem pa je nujno zagotavljati učinkovito delovanje države in njenih institucij, vključno z vzpostavitvijo spodbudnega okolja za razvoj podjetij.  Vse našteto je v času aktualne globalne negotovosti še toliko bolj pomembno, saj so ravno inovacije tisti ključni faktor za ohranjanje delovnih mest in hkrati za zagotavljanje razvoja podjetij in rasti gospodarstva. Slovenija se dviga na globalni lestvici inovativnosti in smo v skupini 30-tih najbolj inovativnih držav, a ne smemo zaspati! Podjetja zgolj s svojimi produkcijskimi zmožnostmi že nekaj časa niso več kos cenejši konkurenci iz držav s poceni delovno silo, krepitev konkurenčnosti podjetij/gospodarstva pa je prednostna naloga na poti dohitevanja razvitejših gospodarstev. Inovacijska sposobnost skupaj s človeškim kapitalom sta ključna dejavnika boljše produktivnosti, pomembno pa je tudi povečanje učinkovitosti države in njenih institucij, vključno z vzpostavitvijo spodbudnega okolja za razvoj podjetij …  

Zbrane sta nagovorila tudi  gostitelj Občine Žalec in predsednika OS ORP SSD župan Janko Kos in predsednika Komisije za izvedbo razpisa »Inovator leta  SSD« Danilo Basle.                                  

Letos je na razpis za inovacije Spodnje Savinjske doline prispelo 10 inovacij, od katerih so bile 3 skupinske, tako da je pri razvoju prijavljenih inovacij sodelovalo 17 inovatorjev, nagrade in priznanja pa so podelili trem. Prvo nagrado  je za inovacijo Navtično sidro Thor prejel Igor Pevec, ki ga je razvilo podjetje Pevec, d. o. o., iz Griž, drugo  sta za inovacij Flysentnel, nadzorni sistem za pilote, prejela Biserka Kisič in Primož Grajžl iz podjetja MedicoApps, d. o. o., iz Celja in  tretjo za inovacijo Ekološka žara za ekološki pogreb  Gregor Sajovic iz podjetja Mipot, d. o. o., iz Gomilskega.  

V krajšem kulturnem programu sta nastopila dr. Eva Podbregar, vokal, in Lev Podbregar, kitara. Sledil  je voden ogled Fontane piva Zeleno zlato.

 

T. Tavčer

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi