Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Dan državnosti

Po težkem letu odrekanj, izolacij, karanten ... smo v občini Vransko želeli proslaviti dan državnosti z veselim druženjem na prostem ob glasbi Ansambla Smeh. A žal nam epidemiološke razmere tega niso dovolile.

Praznični dan se je začel z budnico Pihalnega orkestra Prebold. Glasbeniki so se ob 6.30 zbrali pred Pekarno Brglez in se z več postanki sprehodili skozi trg do trškega jedra pri gostilni Slovan.

Na istem mestu so se čez dve uri zbrali kolesarji in pohodniki. Planinsko društvo Vransko je namreč organiziralo 23. pohod in rekreativni vzpon S kolesom na Čreto, ki se ga je udeležilo 29 kolesarjev in 10 pohodnikov. 

Na Čreti je v cerkvi Matere Božje župnik Jože Turinek daroval mašo za domovino. Nato pa so se številni verniki, pohodniki in kolesarji zbrali pri planinskem domu, kjer se je praznično vzdušje nadaljevalo ob toplem obroku  tradicionalnem darilu Občine Vransko, kolesarji pa so bili obdarjeni s simboličnimi nagradami, ki so jih prispevali donatorji prireditve.

Povsod po občini so plapolale zastave, najbolj vidna pa je bila na vrhu mlaja, postavljenega ob občinskem grbu in osamosvojitveni lipi na Avtobusni postaji Vransko. 

Občinska uprava


Oglejte si tudi