Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Obnovljeni in novi prostori ZP Vransko

Vodstvo Zdravstvenega doma »dr. Jožeta Potrate Žalec« (ZD) si prizadeva, da bi se zaposleni dobro počutili v svojih delovnih prostorih, prav tako pa si prizadeva, da jim pacienti, ki obiskujejo Zdravstveno postajo Vransko (ZP), zaupajo in zato je pomembno tudi to, v kakšne prostore vstopajo, in ne samo, kdo jih tukaj sprejme. Zato so v zadnjih letih veliko časa in finančnih sredstev namenili obnovi prostorov ZP Vransko.
Odprtje prenovljenih prostorov ambulante družinske medicine, patronažnega varstva in posvetovalnice ter novih prostorov fizioterapije je  bilo v sredo, 21. septembra. Slovesnosti so se med drugim udeležili tudi župani Občin Vransko Franc Sušnik, Tabor Marko Semprimožnik in Žalec Janko Kos. Zbrane je uvodoma pozdravila direktorica JZ ZD Žalec dr. Hana Šuster Erjavec, ki je poudarila, da so obnovili prostore v prvem nadstropju v skupni izmeri 139 kvadratnih metrov. Ti obsegajo ambulanto družinske medicine s pripadajočo sprejemno ambulanto in referenčno ambulanto; preuredili so prostor za patronažno službo in prostor za otroško preventivo, na novo pa so uredili prostor za fizioterapijo. Novo podobo pa so dobili tudi čakalnica, hodnik in prostor za odmor. Skupna vrednost investicije znaša 114.310 evrov.

V nadaljevanju je besede zahvale izrazil tudi Župan Občine Vransko Franc Sušnik in dejal, da je vesel in srečen, da bodo občani Vranskega sedaj imeli dobre prostore za obisk pri zdravniku. Odprtje s prerezom traku sta opravila župan Franc Sušnik in direktorica dr. Hana Šuster Erjavec, v krajšem kulturnem programu pa sta nastopila Zala Cekin na kitari in Aljaž Kuserbanj na violončelu.       T. T.

Oglejte si tudi