Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Razširimo mrežo prvih posredovalcev

Ko se soočimo s srčnim zastojem, hujšo krvavitvijo ali z zamašitvijo dihalnih poti, je pomoč bližnjih najpomembnejša. Pravočasna pomoč lahko odloča med življenjem in smrtjo.

Spoštovane občanke in občani!

   
Minilo je leto in pol od vzpostavitve sistema prvih posredovalcev v naši občini. Poleg 24 usposobljenih prvih posredovalcev, ki so bili ves ta čas na voljo v primeru potrebe, smo v ta namen na širšem območju naše občine namestili tudi devet avtomatskih zunanjih defibrilatorjev (AED). Že doslej uspešno posredovanje in delovanje sistema prvih posredovalcev lahko še izboljšamo s tem, da v sistem prvih posredovalcev vključimo še več občank in občanov.

   
Tisti, ki se boste odločili sodelovati, boste najprej opravili brezplačni tečaj. Na tem tečaju, ki bo predvidoma v mesecu decembru ali januarju 2020, se boste naučili, kako izvajati temeljne postopke oživljanja, kako uporabiti  defibrilator, kako zaustaviti hujšo krvavitev, kako pomagati ob  zapori dihalne poti in še kaj več, kar vam bo prišlo prav v primeru nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja vaših bližnjih, prijateljev, sosedov. Po opravljenem tečaju boste vključeni v sistem alarmiranja prvih posredovalcev.

    
Za prijavo na tečaj in delovanje v sistemu prvih posredovalcev je pogoj le ta, da ste polnoletni. Ostalih pogojev ni.  Zato vas vse, ne glede na predznanje in poklic, lepo vabim k sodelovanju. Prijavite se lahko do 10. decembra 2019  po elektronski pošti obcina.vransko@vransko.si ali na telefon 03 703 28 12.

 

 

                                                                                           Župan Občine Vransko

                                                                                                   Franc Sušnik

Oglejte si tudi