Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Rekonstrukcija javne poti na Ropasiji

Občina Vransko tudi v letošnjem letu nadaljuje z obnovo lokalnih cest in javnih poti, kot je začrtano v občinskem načrtu razvojnih programov. Tako že poteka rekonstrukcija javne poti Ropasija v njeni celotni dolžini 752 metrov. Poglavitni namen investicije je izboljšati prometno varnost na javni poti in kakovost bivanja občanov v tem delu naselja Jeronim. Obstoječe makadamsko cestišče je bilo namreč v precej slabem stanju z vidnimi poškodbami voziščne konstrukcije, odvodnjavanje pa je bilo urejeno samo z vgrajenimi cevnimi prepusti. 

V sklopu rekonstrukcije bo vozišče asfaltirano in po potrebi razširjeno, urejene bodo bankine ter izvedeno odvodnjavanje in drenažiranje trase vozišča. Gradbena dela izvaja podjetje GP Žalec, d. o. o., iz Galicije, ki je bilo izbrano kot najugodnejši izmed enajstih ponudnikov, ki so oddali ponudbo v postopku oddaje javnega naročila. 

Vrednost investicije skupaj s projektno tehnično dokumentacijo in strokovnim nadzorom je v investicijskem programu ocenjena na nekaj več kot 167.000 evrov in se bo v celoti financirala z nepovratnimi in povratnimi sredstvi na podlagi 21. člena Zakona o financiranju občin. 


Občinska uprava

Oglejte si tudi