Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Podelili priznanja za leto 2019 in 2020

Občina Vransko v mesecu maju praznuje občinski praznik, in sicer 14. maja,  v spomin na leto 1868, ko je bil kraj razglašen za deželnoknežji trg. Lanskoletno praznovanje občinskega praznika so preprečile epidemiološke razmere, ki tudi letos i niso dopuščale, da bi praznovali v maju, ki je sicer praznični mesec Občine Vransko. Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku pa so pripravili v petek, 18. junija, v veliki dvorani Hotela Grof s slavnostno akademijo in podelitvijo priznanj Občine Vransko za leti 2019 in 2020.
V slavnostnem govoru je župan Franc Sušnik med drugim poudaril: "V letu, ki se izteka, smo realizirali vse  planirane investicije. S pridobitvijo gradbenega dovoljenja za nov vodovod Zaplanina-Ločica-Vransko smo kot nosilec projekta  uspešno zaključili priprave za izvedbo te pomembne in velike skupne investicije občin Vransko, Braslovče, Polzela in Prebold na področju oskrbe z vodo. Uspešno smo zaključili izgradnjo komunalne infrastrukture s cesto, vodovodom in kanalizacijo za potrebe odprtja Hotela Grof in stanovanjskega naselja Grofice v Čepljah, rekonstrukcijo ceste Brode–Tešova in  rekonstrukcijo ceste Ropasija. Začeli smo postopek priprave in spremembe OPPN za industrijsko cono Čeplje. Veseli smo revitalizacije industrijskega območja INDE Vransko. Firmi BIJOL in S5-projekt z izgradnjo in prenovo objektov na tem območju pričenjata s proizvodno in poslovno dejavnostjo. Na področju gostinstva in turizma smo se veselili uspešne izgradnje in pričetka delovanja kampa Podgrad in Hotela Grof. Razglašena epidemija je onemogočila delovanje vseh gostinskih in nastanitvenih obratov tudi v naši občini. Upam pa, da  si bo ta dejavnost  čim prej opomogla …"

V nadaljevanju je župan Franc Sušnik podelil naslednja priznanja za leto 2019: za organizacijo dobrodelnih koncertov Žarek upanja in zbiranje sredstev za otroke iz socialno šibkih družin jo je prejel Rotary club Žalec, Medobčinsko društvo invalidov Žalec za nudenje socialne pomoči invalidom ter njihovo vključevanje v družbo, Uredniški odbor za izdajo zbornika Vransko skozi čas pa za strokovno orisano celovito dogajanje na Vranskem od rimskih časov do danes;  Plaketo Občine Vransko za prispevek k razvoju turizma in prepoznavnosti občine je prejela družina Zorko in Grb Občine Vransko za dolgoletno uspešno delovanje v lokalni skupnosti Ivan Kokovnik.

Priznanja za leto 2020 pa so prejeli: Župnijska Karitas Vransko in Občinska organizacija Rdečega križa Vransko  za aktivno sodelovanje pri zajezitvi novega koronavirusa SARS-CoV-2 in skrbi za najranljivejšo populacijo starejših občanov, Katjuša Rajovec, ustanoviteljica Zavoda Muri za zaščito in dobrobit živali, in Plaketo Občine Vransko za dolgoletno vzorno, inovativno, strokovno in strpno vodenje zdravstvene nege in oskrbe Stanka Žičkar, vodja zdravstvene nege in oskrbe v Zavodu sv. Rafaela Vransko.

V kulturnem programu so nastopili: Vokalna skupina Štima ter Max Mravljak in Matija Birk na kitari, učenca Glasbene šole »Risto Savin« Žalec, pod vodstvom mentorice Katje Klinc. 

T.T.


 

 

Oglejte si tudi