Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
3°C
Oceni objavo

Odprtje II. faze Čistilne naprave Vransko

V petek, 24. junija, je bilo na Vranskem na krajši slovesnosti uradno odprtje II. faze čistilne naprave (ČN). Z njo upravlja Javno komunalno podjetje Žalec, d. o. o. O novi pridobitvi sta govorila župan Franc Sušnik in direktor JKP Žalec,  mag. Janez Primožič.

Kot sta povedala, se je zaradi preobremenjenosti z odpadnimi vodami leta 2021 pričela izgradnja II. faze Čistilne naprave Vransko, s katero se je kapaciteta čistilne naprave, na kateri se čistijo odpadne vode z območja Vranskega in dela Brodov, povečala z obstoječih 700 PE na 1400 PE. Kot najugodnejši ponudnik v postopku oddaje javnega naročila je bilo izbrano podjetje S5 Projekt. Javno naročilo je izvedel upravljavec ČN Vransko in izvajalec gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja odpadnih voda na območju občine Vransko, Javno komunalno podjetje Žalec, d. o. o. Vrednost pogodbenih del je znašalo 242.840,64 evrov (z DDV).

V drugi fazi  so bili zgrajeni naslednji sklopi: grablje, peskolov, maščobnik, čistilni blok 2 ter zunanja ureditev. Glede na populacijske trende in trende gospodarskega razvoja predvidevamo, da bi kapaciteta tako dograjene čistilne naprave morala zadostovati vsaj za nadaljnjih 15 let.

Odprtje je popestrila Folklorna skupina Vransko, blagoslov pa je opravil domači župnik Jože Turinek.                                                                 

T. T.

Oglejte si tudi