Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
31°C
16°C
JUTRI
30°C
17°C

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. majem in 15. junijem 2021

Dogodki

V ponedeljek, 17. maja 2021, je bila podaljšana epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). S tem dnem še vedno opravljamo zgolj posredovanja ob nesrečah in požarih ter izobraževanja.

V ponedeljek, 17. maja 2021, smo bili ob 12.55 obveščeni o požaru stanovanja v večstanovanjskem objektu v Šempetru v Savinjski dolini, občina Žalec, Gasilska zveza Žalec, kjer je prišlo do vžiga pozabljenega olja na štedilniku. Ob tej priložnosti bi vas radi gasilci ponovno opozorili, da se gorečega olja ne gasi z vodo, temveč se po možnosti pokrije s pokrovko ali vlažno krpo, saj pri gašenju gorečega olja z vodo pride do burne reakcije, ki pospeši gorenje.

V soboto, 5. 6. 2021, in nedeljo, 6. 6. 2021, je v Celju potekalo Državno gasilsko tekmovanje mladine, članic in članov ter starejših članic in članov, ki se ga je udeležilo okrog 400 enot iz vse Slovenije, od tega tudi 17 enot iz naše Gasilske zveze Žalec. Tekmovanje je organizirano vsaki dve leti in bi sicer moralo biti že lani, a je bilo prestavljeno zaradi znanih razlogov. Z veseljem vam sporočamo, da so bile enote iz Gasilske zveze Žalec  izredno uspešne, saj so mladinke PGD Andraž nad Polzelo postale državne prvakinje, pionirji PGD Drešinja vas so osvojili 3. mesto, tudi ostale enote pa so dosegle odlične uvrstitve.

Na tekmovanju je sodelovalo tudi 5 sodnikov gasilsko športnih disciplin  iz naše gasilske zveze.

Tekmovanje je tudi organizacijska »predpriprava« na gasilsko olimpijado, ki bo drugo leto potekala pri nas v Sloveniji, prav v Celju.

V četrtek, 10. junija 2021, je na našem območju potekala 2. etapa kolesarske dirke po Sloveniji »TOUR OF SLOVENIA«. Pri organizaciji smo sodelovali tudi gasilci GZ Žalec, na progi je bilo namreč kar 70 naših gasilcev, ki so opravljali delo rediteljev. S tem gasilci dokazujemo, da se uspešno povezujemo z lokalnim okoljem in smo pripravljeni pomagati tudi na področjih, ki sicer ne spadajo v naše osnovno poslanstvo.

Nekaj statistike

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 21 intervencij, ki so skupno trajale 26 ur in 15 minut. Najdaljša intervencija je trajala 3 ure in 50 minut, najkrajša pa le 25 minut.

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec

V GPO Žalec so imeli 15 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela so imeli štiri intervencije, GPO Braslovče dve intervenciji, GPO Tabor in GPO Vransko pa intervencij v tem obdobju niso imeli.

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan

predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi