Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Nujen poziv uporabnikom storitve pomoči na domu ter njihovim družinskim članom

Ker virus intenzivno kroži med občani Vranskega in Tabora, vas ponovno pozivamo, da nas v primeru kakršnih koli odstopanj v zdravstvenem stanju (okužba dihal, povišana telesna temperatura …) pri vas oz. vaših najbližjih, o karanteni, izolaciji in s tem okužbi, takoj obvestite na telefonsko številko 040 451 733, ne glede na čas in dan v tednu. 

Ker smo v preteklih dneh že zabeležili neobveščanje ali zamolčanje tako pomembnih informacij, kot je okužba družinskega člana, vas ponovno pozivamo k bolj odgovornemu odnosu. Zavedajte se, da zamolčanje teh podatkov predstavlja veliko grožnjo razširitvi virusa med ostale uporabnike in možnost izbruha lokalnih žarišč.

V primeru okužbe bomo začasno prekinili izvajanje storitve, a vse nujne procese oskrbe ustrezno organizirali na nivoju vaše lastne oz. naše socialne mreže.

Z vidika varovanja vašega zdravja in zdravja naših zaposlenih, ki vstopajo v vaš dom, od vas pričakujemo:

  • Pred izvedbo naše storitve prezračite zaprte prostore (okno odprite vsaj za 5 minut).
  • Izogibajte se tesnih stikov z drugimi ljudmi in vzdržujte medsebojno razdaljo vsaj 1,5 m tudi takrat, ko je pri vaši hiši naša zaposlena.
  • Razkužila za razkuževanje rok in varovalno opremo imajo delavke s sabo in so le-to dolžne vedno in povsod uporabljati.
  • Zagotovite čiste papirne brisače za enkratno uporabo ter milo, ki ga naj uporabljajo samo naše zaposlene.
  • Pred terminom, ko so zaposlene po urniku pri vas, si vi in vaši družinski člani nadenite obrazno kirurško masko tipa IIR ter jo nosite ves čas obiska naše delavke pri vas.
  • Poslužujte se tehnik nedotikanja oči, nosu in ust. Vrata in kljuke, če je le mogoče, odpirajte s komolcem.

Naš cilj navedenega poziva je, da mi ne okužimo vas in vi ne okužite nas, kajti samo skupaj in ob pravem sodelovanju lahko omejimo širjenje virusa.

 

                                                                     mag. Mojca Hrastnik

                                                        direktorica Zavoda sv. Rafaela Vransko

Oglejte si tudi