Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
28°C
14°C
PON.
31°C
13°C
2603

Florijan Rojnik – kandidat za župana občine Vransko

Na pobudo in podporo sedanjega župana g. Franca Sušnika sem se odločil sprejeti kandidaturo za župana občine Vransko. Vizija delovanja občine za prihodnost se počasi, a vztrajno oblikuje. Določeni detajli so že jasni, o podrobnostih pa se bom z veseljem pogovoril s prebivalci občine Vransko. Prepričan sem, da bo vizija prinesla razvoj in  rast občine.

Kdo pa je Florijan Rojnik?

Florijan Rojnik zasebno:

Sem družinski človek, s svojo ženo Lili, s katero sem poročen že 20 let, imava tri hčerke in sva si skupaj ustvarila dom v Zaplanini. Mojega tasta Mirka Razborška verjetno vsi dobro poznajo. Starejši pa se spomnijo tudi mojega očeta, ki je iz sosednjega Pondorja in so ga po domače klicali »Stotnkov Vilč«.

Florijan Rojnik v prostem času:

Šport je v zadnjem času moja velika strast. Redno se hodim rekreirat k Lucu in Tjaši. Ponovno pa sem obudil svoj hobi iz otroških let in zopet kolesarim s cestnim kolesom, pri tem pa spoznavam najrazličnejše kotičke Slovenije, sam ali pa v krogu svojih kolesarskih navdušencev.   

Moja največja strast, ki sem jo zagotovo podedoval po svojem očetu,  pa je lov in vse povezano z lovom. Član LD Vransko sem 26 let in ves ta čas sem aktivno vpet v kolesje društva. Deveto leto sem že predsednik Lovske družine Vransko in v tem času so bili moja vizija in vse aktivnosti povezani s sodelovanjem z lokalno skupnostjo in predvsem dobrimi odnosi z uporabniki prostora. Prepričan sem, da smo to tudi dokazali. Sem član upravnega odbora Savinjsko-Kozjanske zveze lovskih družin in član upravnega odbora Območnega združenja upravljalcev lovišč. Tudi tu vse svoje sile usmerjam v to, da strategija delovanja vodi v aktivno sodelovanje med lastniki in uporabniki prostora. Predvsem pa je pomembna pozitivna prepoznavnost.

Florijan Rojnik poslovno:

Moja poslovna pot se je začela že med študijem. Zašel sem v projektne vode in v času pridruževanja Slovenije k EU pripravljal osnove za prilagoditev zakonodaje na področju varstva pri delu in enakih možnosti.

Naslednja postojanka je bila v gradbeništvu in prodaji gradbenih strojev. Kot vodja prodaje sem se aktivno ukvarjal s strankami in organizacijo tako doma kot v tujini.

Trenutno delovno mesto me je pripeljalo v avtomobilsko stroko. Že 15 let delujem kot področni vodja za servis. Na slovenskem trgu sem zadolžen za znamko vozil in skladno s tem zagovarjam in odgovarjam za poprodajne aktivnosti znamke do proizvajalca.

Na slovenskem trgu skrbim za mrežo pooblaščenih serviserjev in skladno s tem za poslovne in strateške odločitve znamke. Potrebno je odlično poznavanje avtomobilske panoge, redno delo na področju izpolnjevanja pogodbenih obvez, svetovanje in vodenje poslovnega menedžmenta pri servisnih partnerjih, marketinške aktivnosti na trgu, razvoj kadrov pri servisnih partnerjih, pospeševanje in aktivnosti pri doseganju realizacije poslovnih načrtov in vodenje aktualnih projektov za razvoj poslovnih partnerjev. Trenutna tematika je digitalizacija vozil.

Zakaj za župana?

Na predlog g. Sušnika sem temeljito premislil in pregledal dano situacijo. Domače okolje in domač kraj sta mi bila vedno pomembna. Razvoj in rast sta moja osebna cilja že od nekdaj. In zakaj ne bi tega počel v domačem kraju in za domači kraj?

Vse, kar lahko povem v tem trenutku, je, da se veselim vsakega konstruktivnega pogovora, predloga, sugestije ipd.,  predvsem pa se veselim dela v domačem kraju za domači kraj.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi