Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

MEDNARODNI PROJEKT YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT


Mladi poročevalci za okolje Osnovne šole Vransko-Tabor sodelujemo v mednarodnem projektu Young reporters for the environment.


V sodelovanju s šolo ÖZEL ҪAKABEY OKULLARY iz Turčije raziskujemo razširjenost in  škodljivost varoze ter primerjamo sredstva, ki jih za zatiranje te bolezni uporabljajo ekološki čebelarji in ostali.



V torek, 6. 4. 2021, smo se učenci naše in turške šole prvič srečali preko video srečanja, kjer smo predstavili svoji državi, domača kraja ter vsak trenutne rezultate raziskovanja in se dogovorili o nadaljnjem poteku dela.



V sredo, 7. 4. 2021, pa smo učenci naše šole imeli sestanek z Vladom Auguštinom, svetovalcem spec. za tehnologijo čebelarjenja na Čebelarski zvezi Slovenije, ki jim je podal še več strokovnih in natančnih pojasnil o škodljivosti in zatiranju varoje.



Projekt se bo zaključil konec aprila, ko bosta šoli oddali skupen članek z rezultati naše raziskave, poročevalci OŠ Vransko-Tabor pa bomo ustvarili kratek video prispevek o svojem delu.




Učenci Rok Hribar, Jan Kropec, Laura Ošlak, Žan Luka Klopčič, Victoria Zotova, Miha Ahac, Nika Homšak Godler in mentorica Maja Laznik




Oglejte si tudi