Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

NOČ V GASILSKEM DOMU

Prvi vikend v juliju je bil v našem društvu prav poseben. Poleg slavnostnega podpisa pogodbe za nakup novega gasilskega vozila GVC 16/25 smo za pionirje organizirali projekt, ki smo ga poimenovali Noč v gasilskem domu.

Z aktivnostmi smo začeli v soboto, 3. julija 2021. Najprej je pionirje (kot se spodobi) čakala gasilska vaja z vedrovko ter vaja razvrščanja. Sledile so vodne igre, nato pa vsem ljuba pica, ki jo je za nas pripravil predsednik društva. Po večerji smo napihnili blazine in se pripravili za ogled animirane risanke. Naenkrat smo zaslišali sireno. Hitro nam je bilo jasno, da moramo ogled prekiniti in se odpraviti na intervencijo. Nadeli smo si odsevne jopiče in čelade ter se itro posedli v vozili PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik in cisterno PGD Vransko. Ko smo prispeli na mesto požara, smo se hitro razdelili v dve skupini in se lotili gašenja. Našo popoldansko vajo z vedrovko smo tako prenesli tudi v prakso. Požar smo uspešno pogasili in nato nadaljevali z ogledom risanke. Omenimo, da je v gasilskem domu to noč prespalo kar 15 otrok, starih med 5 in 11 let.

Nedeljsko jutro so sicer res prekrivali oblaki, a v gasilskem domu je bilo že ob sedmi uri zjutraj živahno. Po zajtrku smo se najprej lotili pospravljanja naše učilnice, kjer smo prespali, nato pa smo se odpravili na orientacijski pohod. Naloge, ki smo jih reševali, so bile povezane z uporabo kompasa, vajo prve pomoči, branjem zemljevida, vajo vozlov ter ponavljanjem ostalih vsebin, ki so jih pionirji spoznali na kvizu. Naš cilj je bil Lovski dom pod Grmado, kjer smo pomalicali in se nato spustili nazaj v dolino. Pred gasilskim domom v Prekopi so na podpis pogodbe že nestrpno čakali tudi drugi člani. Pridružili smo se jim tudi mi, sicer ne v delovnih oblekah, pač pa v majicah, ki so jih pionirji dobili za spomin na noč v gasilskem domu. Na igrišču smo nato preživeli lepo popoldne, obarvano z igrami in druženjem.

V prenovljenih prostorih gasilskega doma se, kot vidite, dogaja veliko. Mentorji smo izjemno veseli za tolikšen odziv otrok, hkrati pa upamo, da bomo podoben projekt še izvedli. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem za podporo in kakršno koli pomoč, posebej pa omenimo PGD Vransko, ki je naše pionirje skupaj z domačimi gasilci peljalo na intervencijo.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Mentorice Anja, Nataša in Špela ter celotna mladinska sekcija PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi