Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Nastopilo 785 mladih pevcev

V Taboru je letos odmevalo stotine ubranih glasov. Žalska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je letošnjo Območno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov pod naslovom Pozdrav pomladi, postavila v Dom krajanov Tabor. Na dveh koncertih je nastopilo 19 zborov, skupaj 785 mladih pevcev.

V torek, 9. aprila, se je predstavilo devet otroških in mladinskih pevskih zborov Spodnje Savinjske doline. Nastopili so Mlajši OPZ Polžki Polzela, OPZ OŠ Prebold, OPZ OŠ Šempeter, OPZ OŠ Griže, OPZ Sonček in POŠ Polzela, MPZ OŠ Prebold, MPZ OŠ Šempeter, MPZ OŠ Griže ter MPZ OŠ Polzela. Skupno 311 otrok je nastopilo pred povsem polno dvorano, kjer je svoje mesto našla tudi strokovna spremljevalka revije,  Zlatka Terlevič. Na razgovoru, ki ga je opravila po reviji, je zelo pohvalila celotno revijo, samo organizacijo ter zbore in njihovo delo. Pohvalila je publiko, ki je zelo dobro vzgojena, saj je bilo med revijo le malo motečih faktorjev. Starši po nastopu niso zapuščali dvorane in so vsak zbor pospremili z glasnim aplavzom. 

Nekoliko bolj nemirna je bila publika na drugem delu revije, ki je potekal naslednji dan, torej v sredo, 10. aprila, prav tako v Domu krajanov Tabor. Takrat je v desetih pevskih zborih zapelo 474 mladih pevk in pevcev. Nastopili so Mlajši OPZ in MPZ OŠ Vransko-Tabor, OPZ Deteljica POŠ Ponikva, OPZ in MPZ OŠ Braslovče, OPZ Vandrovčki POŠ Gotovlje, OPZ Kobulka in MPZ I. OŠ Žalec ter OPZ in MPZ OŠ Petrovče. Tudi ti so navdušili tako strokovno spremljevalko kot občinstvo, ki je tudi ta dan do zadnjega kotička napolnilo dvorano. OI JSKD se iskreno zahvaljuje Občini Tabor, ki je omogočila gostovanje revije v Domu krajanov, OŠ Vransko-Tabor, še posebej Podružnični OŠ Tabor, ter KD Ivan Cankar Tabor za izjemno pomoč pri izvedbi revije. 

T. Tavčar
Na sliki: Nastop OPZ OŠ Braslovče, ki ga vodi Anja Jezernik, na klavirju pa jih je spremljala Magdalena Navodnik.

Oglejte si tudi